Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 167 (7168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Universitatea „Ştefan cel Mare”

Adolescentul Sebi Crăciun, cu un palmares de şase volume de poezii publicate, invitat la Şcoala de vară „English as A Jar of Knowledge”, ediţia a IV-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adolescentul Sebastian (Sebi) Remus Crăciun, în vârstă de 17 ani, elev al Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, cu un palmares de şase volume de poezii publicate, a fost invitat recent la Şcoala de vară „English as A Jar of Knowledge”, ediţia a IV-a, ce a avut loc în perioada 15-19 iulie 2019.

Şcoala de vară „EJK 4” s-a desfăşurat în Corpul A al campusului universitar din municipiul Suceava, sub egida Universităţii „Ştefan cel Mare” şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

Publicul ţintă a fost format din elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, care au fost încurajaţi să comunice în limba engleză zilnic, între orele 9:00-13:00. Nu au lipsit nici activităţile recreative. Una dintre aceste activităţi a fost şi cea intitulată ,,United = NO discrimination, NO social exclusion”, la care invitat special a fost Sebi Crăciun, diagnosticat cu tetrapareză spastică, un adolescent talentat, modest, generos, care cu banii adunaţi din vânzarea cărţilor de poezii publicate îşi acoperă o parte din cheltuielile cu intervenţiile chirurgicale şi terapiile necesare.

 

Organizatori

Acţiunea a avut un mare impact emoţional pentru elevii prezenţi la Şcoala de vară „EJK 4”. Sebi a fost însoţit de mama sa, Anca Crăciun, fondatoarea Asociaţiei „Freamăt de Speranţă” din Câmpulung Moldovenesc, asociaţie care se ocupă de 30 de copii cu nevoi speciale, oferindu-le recuperare, consiliere şi suport financiar pentru medicaţii, ortezare şi intervenţii chirurgicale.

Participanţii la şcoala de vară au asistat şi la un frumos recital de poezie şi muzică, oferit de Sebi Crăciun (versuri) şi Armin Ivan (muzică).

Poetul Sebi Crăciun a oferit cu generozitate autografe tuturor persoanelor care au dorit să-i achiziţioneze din cărţi şi a răspuns întrebărilor adresate din public. Ca şi în cazul ediţiilor anterioare, organizatorii Şcolii de vară „EJK 4” sunt Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din USV, în colaborare cu Asociaţia pentru Studii Anglofone „Silvia Manoliu” şi Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Şcheia. Amintim câteva persoane care s-au implicat în mod deosebit în organizarea acţiunii care l-a avut în prim-plan pe adolescentul din Câmpulung Moldovenesc Sebi Crăciun, un model de ambiţie şi curaj: prof. Irina Biciuşcă, Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Şcheia, prof. Loredana Marilena Irimiciuc, Colegiul Tehnologic „Al. I. Cuza” Suceava, conf. univ. dr. Onoriu Colăcel, Asociaţia pentru Studii Anglofone „Silvia Manoliu” Suceava.

Sebi a avut parte de o zi absolut minunată şi i-a mărturisit mamei sale, Anca Crăciun, „că îi lipsesc aceste clipe, în care trăieşte pentru public, recită şi oferă tot ce are el mai bun celor care vin să-l cunoască. Vă mulţumim pentru că ne sunteţi alături, vă mulţumim pentru că sunteţi dispuşi să duceţi povestea mai departe prin cărţile lui Sebi”.

 

Colecţia „Crăciun Remus Sebastian, opere complete”

Cea mai recentă carte semnată de Sebastian Remus Crăciun se intitulează „Aş vrea să ştiu”, tipărită în ediţie de lux, pe hârtie cretată, şi completează în mod fericit celelalte cinci apariţii editoriale + CD-ul "Sunet de paşi".

„Mulţumesc editorului meu de suflet George Boşca şi domnului Emilian Croitoru, pentru sponsorizarea acestui proiect de suflet, şi aşa cum i-am promis, primul exemplar va porni spre dumnealui cât de repede posibil. Cartea va avea o primă lansare pe 23 august, la ora 14:00, la Mănăstirea Sf. Împăraţi Constantin şi Elena, strada Valea Seacă din Câmpulung Moldovenesc”, a spus Sebi Crăciun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adolescentul Sebi Crăciun, cu un palmares de şase volume de poezii publicate, invitat la Şcoala de vară „English as A Jar of Knowledge”, ediţia a IV-a.
 Vizualizări articol: 1726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Adolescentul Sebi Crăciun, cu un palmares de şase volume de poezii publicate, invitat la Şcoala de vară „English as A Jar of Knowledge”, ediţia a IV-a5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei