Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 164 (7165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitatea restructurării

Un drum dus-întors Suceava - Bucureşti cu Tarom, de trei ori mai scump decât o cursă până în Anglia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preţul unui bilet la compania naţională de transport aerian Tarom pe ruta Suceava - Bucureşti şi retur ajunge şi la 300 de euro, adică de două sau trei ori mai mult decât un zbor până în Anglia, Germania sau Spania. Deputatul liberal de Suceava Ioan Balan crede că această anomalie este un indicator al ineficienţei manageriale a celor care conduc Tarom, dar şi a conducerii Ministerului Transporturilor.

„Pentru senzaţii tari, călătoriţi cu Tarom. Este cel mai scump, are cele mai slabe servicii şi nu ştii niciodată dacă şi cum ajungi la destinaţie. Ministrul Transporturilor, dar şi actuala conducere a Tarom, trebuie să explice românilor cum s-a ajuns ca o călătorie în interiorul ţării să aibă un preţ de lux, deşi românii plătesc atât bilete, cât şi subvenţii directe sau indirecte către compania de stat. Această situaţie nu o poate explica nici un om serios, atâta vreme cât distanţele interne sunt de 5-6 ori mai mici decât cele externe, avioanele Tarom care operează pe rute interne sunt aparate de mici dimensiuni, cu un consum redus de carburaţi, iar locurile în avioane sunt ocupate de fiecare dată!

Am putea să credem că preţurile uriaşe provin din serviciile de lux oferite călătorilor. Nimic mai fals. Cele mai proaste servicii la bord din aproape toată Europa le găseşti numai la Tarom. Nici măcar pagina de internet a companiei nu funcţionează tot timpul, iar aşteptarea pe aeroport e mai lungă decât călătoria. Dacă aş mai adăuga şi faptul că aparatele de zbor sunt destul de învechite, neîntreţinute corespunzător, iar siguranţa lasă de dorit, atunci ne dăm seama că de fapt banii companiei se duc în altă parte sau, mai bine spus, în anumite buzunare”, a arătat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean este de părere că în privinţa preţurilor biletelor la călătoriile cu avioanele Tarom, prim-ministrul ar trebui să trimită corpul de control şi să constate ceea ce a mai constatat şi cu alte ocazii, faptul că românii sunt taxaţi pentru ca unii clienţi de partid să ia salarii nemuncite de mii de euro lunar.

„Nu cred că Răzvan Cuc are curajul să spună că PSD şi ALDE au înfipt în ultimii 7 ani sute de rude şi de prieteni la compania Tarom, ca să ridice lunar salarii de zeci de mii de euro, pentru care nu fac mare lucru. Aşadar, cam două treimi din preţul unui bilet la Tarom merge în salariile uriaşe ale celor propulsaţi politic în această companie de stat. Grav este faptul că nu se fac aproape deloc investiţii, iar incidentele legate de starea aeronavelor s-au înmulţit”, a conchis Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un drum dus-întors Suceava - Bucureşti cu Tarom, de trei ori mai scump decât o cursă până în Anglia.
 Vizualizări articol: 3677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Un drum dus-întors Suceava - Bucureşti cu Tarom, de trei ori mai scump decât o cursă până în Anglia4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf turcesc “bob cu bob” Era în vogă pe la noi pe vremea fanariotă, doar că atunci nu se pregătea din orez, ci din spărtură de alac. Cu timpul, pilaful românesc a ajuns să nu mai semene deloc cu originalul, pentru că este doar orez fiert cu ceapă prăjită și... Citeşte