Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 164 (7165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

CJ Suceava va organiza Luna Diasporei în perioada 22 iulie - 31 august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Județean Suceava va organiza ediția de anul acesta a Lunii Diasporei în perioada 22 iulie – 31 august. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că anul acesta se va desfășura a IV-a ediție a Lunii Diasporei, care este adresată atât sucevenilor care trăiesc în afara granițelor țării, cât și celor din comunitățile istorice, cu care județul Suceava colaborează în diverse proiecte. Gheorghe Flutur a precizat că în acest an evenimentele vor începe la Suceava, în data de 22 iulie 2019, la Cetatea de Scaun, cu o întâlnire la care participă profesori români din Diaspora, beneficiari ai proiectului „Diaspora – Educație și Formare, Ambasador de Bucovina”, inițiat și realizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” și Consiliul Județean Suceava, în calitate de partener. El a amintit că tot pe 22 iulie, la Mănăstirea Putna, de la ora 11:00 va fi inaugurat și drumul turistic Via Transilvanica.

Tot în cadrul Lunii Diasporei mai sunt incluse și evenimentele și manifestările Târgul Meșterilor Populari de la Muzeul Satului din Suceava și Întâlniri Bucovinene de la Câmpulung Moldovenesc (26 – 28 iulie), Turneul Internațional de Fotbal pentru juniori sub 16 ani „Patru Regiuni pentru Europa” (4 – 9 august), Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” de la Cetatea de Scaun (15 – 18 august), Bucovina Rock Castle (23 – 25 august), Programul „Ai verde în Bucovina” - Sărbătoarea muntelui de pe masivul Rarău (25 august) și Tabăra de creație din județul Suceava pentru elevi de etnie română din regiunea Cernăuți, Ucraina. Tot în Luna Diasporei, pe 1 august, va avea loc dezbaterea „Fii alături de copilul tău, oriunde te vei afla!”, care va începe de la ora 10:00 în sala de ședințe a Primăriei din Gura Humorului. Dezbaterea va avea ca temă problematica copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate și este organizată cu sprijinul echipelor mobile din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava. O altă dezbatere, pe tema „Copiii românilor din Diaspora”, va avea loc pe 12 august, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”. De asemenea, pe 15 august, în cadrul proiectului „Pelerin în Bucovina” vor fi organizate trasee de pelerinaj la Putna, Cacica și Hagigadar. În aceeași zi vor mai avea loc „Sărbătoarea Diasporei” la Cacica, Festivalul Național al Păstrăvului de la Cicănești și Festivalul de folclor al minorităților „Din Obcini cântec răsună” - Moldovița. Pe 22 august, de la ora 10:00, în sala "Ștefan cel Mare" a palatului Administrativ din Suceava va fi organizată o campanie de informare privind drepturile românilor care aleg să muncească în Uniunea Europeană, la care vor participa reprezentanți ai Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, ai instituțiilor descentralizate din județ și primari suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava va organiza Luna Diasporei în perioada 22 iulie - 31 august.
 Vizualizări articol: 1442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CJ Suceava va organiza Luna Diasporei în perioada 22 iulie - 31 august0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf turcesc “bob cu bob” Era în vogă pe la noi pe vremea fanariotă, doar că atunci nu se pregătea din orez, ci din spărtură de alac. Cu timpul, pilaful românesc a ajuns să nu mai semene deloc cu originalul, pentru că este doar orez fiert cu ceapă prăjită și... Citeşte