Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 161 (7162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Talent şi creativitate

Peste 140 de lucrări, realizate de cei 105 copii aflaţi în Tabăra de creaţie „Micii iconari” Adâncata, pot fi admirate la parterul Iulius Mall

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La parterul Iulius Mall Suceava pot fi admirate, până pe 23 iulie, peste 140 de lucrări, realizate de cei 105 copii aflaţi anul acesta, în perioada 24 iunie – 6 iulie, în Tabăra de creaţie „Micii iconari” Adâncata, ediţia a IX-a.

Lucrările realizate de elevi şi experienţa dobândită de aceştia pe parcursul taberei s-au materializat într-o expoziţie devenită deja o tradiţie, de această dată beneficiind de generosul spaţiu de la parterul incintei Iulius Mall. Vernisajul s-a bucurat atât de prezenţa elevilor, a autorităţilor locale, cât şi a reprezentanţilor Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor: Preasfinţitul Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, însoţit de preotul Ionel-Doru Budeanu, protopop al Protopopiatului Suceava 1.

Iniţiatorul şi organizatorul Taberei de creaţie „Micii iconari” Adâncata, preotul paroh Pascal Mitu, a spus la vernisaj: „Ajunsă la cea de-a noua manifestare, tabăra de la Adâncata se detaşează prin complexitatea activităţilor, prin consecvenţa unor copii care participă chiar de la prima ediţie, dar şi a celor care experimentează pentru prima dată atmosfera inedită creată împreună, aici, şi oferită ulterior la nivel de trăire aşternută pe pânză. Mai presus de toate însă, tabăra se detaşează prin ridicarea nivelului expoziţional, evidentă de la un an la altul, şi oferirea unei alternative fiecărui copil participant”.

Fiecare elev participant în tabăra de la Adâncata a primit o diplomă şi a fost felicitat şi aplaudat de publicul prezent la vernisajul desfăşurat miercuri, 10 iulie, la Iulius Mall.

 

Copii iniţiaţi în tainele artei

Tabăra s-a desfăşurat la Biserica de lemn cu hramul Sfântul Dumitru din Adâncata (Parohia Adâncata 2), construită la sfârşitul secolului al XVIII-lea, care a intrat anul acesta într-un proces de restaurare cu fonduri europene. „Într-un cadru de excepţie, completat de o atmosferă ce a împletit povestea cu visul şi jocul cu munca, cei peste 100 de copii participanţi anul acesta, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 17 ani, s-au bucurat timp de două săptămâni de activităţile desfăşurate în cadrul taberei”, ne-a spus prof. Raluca Schipor (Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”), care a coordonat atelierele de pictură.

Tabăra de creaţie „Micii iconari” Adâncata a debutat în anul 2011, cu 20 de participanţi, ajungând anul acesta la un număr record de „mici artişti”, 105 elevi, care au fost iniţiaţi în tainele desenului, ale picturii pe pânză, dar şi ale iconografiei bizantine, alături de atelierele de obiecte handmade, tehnici de pliere a hârtiei, origami, tangram sau brăţări ţesute.

 

Copiii îşi descoperă potenţialul cu sprijinul unei echipe de profesionişti

Atelierele de pictură au fost coordonate de prof. Raluca Schipor şi au constituit un real prilej pentru elevii participanţi de a-şi dezvolta creativitatea. Echipa profesorilor care au coordonat activităţile adiacente, cu rolul de a oferi elevilor participanţi o alternativă originală de a-şi petrece timpul liber şi de a dobândi îndemânare, inclusiv de a relaţiona şi de a se dezvolta din perspectivă emoţional-afectivă, a fost completată de prof. Florentina Anastasiu (Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava), prof. Iulia Buraciuc şi prof. Daniela Mitu (Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”).

Întreaga organizare a taberei a avut la bază iniţiativa preotului Parohiei Adâncata 2, Pascal Mitu, şi sprijinul, chiar de la prima ediţie, al autorităţilor locale, dar şi al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Având ca principal obiectiv exprimarea trăirilor personale, a emoţiilor şi a propriului univers prin intermediul creativităţii, alături de experienţa inedită a picturii iconografice, după cum a completat prof. Raluca Schipor, tabăra de creaţie a constituit un fascinant prilej pentru fiecare participant de a se descoperi pe sine şi de a-şi conştientiza potenţialul.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 140 de lucrări, realizate de cei 105 copii aflaţi în Tabăra de creaţie „Micii iconari” Adâncata, pot fi admirate la parterul Iulius Mall.
 Vizualizări articol: 1599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 140 de lucrări, realizate de cei 105 copii aflaţi în Tabăra de creaţie „Micii iconari” Adâncata, pot fi admirate la parterul Iulius Mall0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei