Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 159 (7160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Perioada 11 – 17 iulie

 

 

Expoziţii cu fotografii istorice la ”Uzina de Apă” Suceava

În perioada 12-29 iulie, la Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană şi Peisaj ”Uzina de Apă” din Suceava, str. Apeductului nr. 4, vor fi deschise expoziţiile ”Constanţa bombardată” şi „Arhitectura interbelică pe litoralul românesc”, cuprinzând valoroase fotografii istorice din prima jumătate a secolului XX. Vernisajul evenimentului, organizat de Filiala Nord-Est a Ordinului Arhitecţilor din România şi Filiala Dobrogea a OAR, va avea loc vineri, 12 iulie, ora 15.00, ocazie cu care publicul este invitat să participe şi să vizioneze expoziţia.

 

Expoziţia „Istorii medievale”, la Muzeul de Istorie

Muzeul Bucovinei invită sucevenii şi nu numai să viziteze, în perioada 12 iulie - 2 septembrie 2019, expoziţia „Istorii medievale”, care va fi deschisă la Muzeul de Istorie. Expoziţia se adresează tuturor celor care sunt legaţi de trecutul zonei de nord a Moldovei, plină de istorii mai mult sau mai puţin ştiute, oferindu-le câteva dintre numeroasele obiecte din colecţia de arheologie medievală.

 

Expoziţia temporară ″Rarităţi floristice şi faunistice din ţinutul Neamţului″

Muzeul Bucovinei vă invită să vizitaţi, în perioada 15 mai - 15 septembrie, expoziţia temporară ″Rarităţi floristice şi faunistice din ţinutul Neamţului″. Cele 63 de fotografii originale au fost realizate de biolog dr. Emilian Pricop de la Muzeul de Ştiinţe Naturale din Piatra Neamţ. Expoziţia itinerantă la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din municipiul Suceava cuprinde imagini cu specii de amfibieni, insecte şi plante cu flori, protejate şi considerate monumente ale naturii, atât în ţinutul Neamţului cât şi pe teritoriul României. Dintre plante ocrotite menţionăm: bulbucul (Trollius europaeus), floarea-de-colţ (Leontopodium alpinum), poroinicul (Orchis morio), mlăştiniţa albă şi rubinie (Epipactis vulgaris şi Epipactis atrorubens), papucul doamnei (Cypripedium calceolum). Entomofauna este reprezentată de: cărăbuşul marmorat (Polyphylla fullo), cărăbuşul vărgat (Carabus variolosus), lăcuste şi cosaşi.

 

„Vânători regale”, expoziţie temporară la Muzeul de Istorie Suceava

Muzeul Bucovinei, în colaborare cu Muzeul Naţional Peleş, invită publicul la vizionarea expoziţiei temporare Vânători regale, în perioada 5 iulie – 6 octombrie, la sediul Muzeului de Istorie din municipiul Suceava. Expoziţia este o premieră naţională, piesele de patrimoniu din colecţiile Muzeului Naţional Peleş fiind pentru prima dată prezentate în cadrul unei expoziţii din România. Cele aproape o sută de exponate, după cum au explicat organizatorii expoziţiei, ne dezvăluie lumea fascinantă a vânătorii şi a pasionaţilor de vânătoare de altădată, din spaţiul european, dar şi românesc, începând cu secolul al XVI-lea şi până în pragul secolului al XX-lea.

 

Reduceri pentru o vară de senzaţie, la Shopping City Suceava

„Obişnuieşti să alergi mereu după reduceri? Ei bine, Shopping City Suceava ţi-a pregătit reduceri la sute de produse, pentru o vară de senzaţie. În luna iulie, Shopping City Suceava dă startul reducerilor de vară! Magazinele din incinta centrului comercial s-au pregătit intens pentru sezonul reducerilor.

Vino în magazine să descoperi promoţiile verii la articolele tale preferate de îmbrăcăminte şi încălţăminte, accesorii, articole sportive, librărie, telefonie, electronice şi electrocasnice, mobilier, decoraţiuni şi multe alte produse. Cele mai atractive articole de îmbrăcăminte pentru adulţi şi pentru copii sunt acum disponibile în magazinele din Shopping City Suceava, şi nu oricum, ci la preţuri reduse cu până la 70%.

Dacă iubeşti pantofii sau poate doar ai nevoie de o pereche care să se potrivească tendinţelor din această vară, ai un motiv în plus să vii la cumpărături. Magazinele de încălţăminte şi produse de marochinărie te aşteaptă cu reduceri de până la 70%. Pasionaţii de sport sunt aşteptaţi în Shopping City Suceava să descopere o gamă variată de articole sportive la preţuri imbatabile. Vino şi profită de reduceri tentante la îmbrăcăminte, încălţăminte şi la articole pentru diverse activităţi sportive!Şi pentru că ştim cât de important este să te răsfeţi şi să arăţi bine, indiferent de sezon, am pregătit oferte irezistibile la produse cosmetice şi parfumerie. De asemenea, magazinele de bijuterii şi accesorii te întâmpină cu reduceri de la 5% până la 50%. Cu reduceri substanţiale te aşteaptă şi hipermarketul Carrefour, magazinul de bricolaj Leroy Merlin, precum şi restaurantele din incinta centrului comercial Shopping City Suceava”, au anunţat reprezentanţii centrului comercial.

 

Vineri, 12 iulie

Conferinţă pe teme medicale, la Biblioteca „I.G. Sbiera”

La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, în Sala „Elena Greculesi” va avea loc vineri, 12 iulie, între orele 13.00-17.00, conferinţa „Anatomie descriptivă, topografică, imagistică şi funcţională a rădăcinilor nervilor spinali lombosacrali”, susţinută de Nicolae-Vlad Chihaia, directorul Nucleum Clinic. La conferinţă sunt aşteptaţi fizioterapeuţi, medici şi studenţi. Nu se percepe taxă de participare, dar înscrierea telefonică la numărul 0799 686 457 este obligatorie până joi, 11 iulie, inclusiv.

 

Lansarea volumului „Lapte şi miere”, la Muzeul de Istorie

La Muzeul de Istorie Suceava va avea loc vineri, 12 iulie, de la ora 17:00, în sala de evenimente, lansarea volumului „Lapte şi Miere”, cea de-a doua carte a jurnalistului sucevean Neculai Roşca. Prezintă: conf. univ. dr. Aurel Buzincu. Dacă prima carte, „Consemnat”, lansată în 2018, a reprezentat o reîntoarcere la momentul primilor ani de viaţă ai autorului, în lumea magică a copilăriei lipsite de griji, acum, amintirile sale s-au îndreptat spre perioade mai recente, a primelor sale locuri de muncă, la IFA Suceava şi experienţele trăite când a plecat la muncă în Israel, în „ţara unde curge lapte şi miere...”.

 

Sâmbătă, 13 iulie

Atelier creativ pentru copii, la Shopping City Suceava

Shopping City Suceava, în colaborare cu Smart School, organizează ateliere de creaţie pentru copii. Cei mici sunt invitaţi să îşi pună imaginaţia în practică şi să confecţioneze obiecte inedite, utilizând diverse tehnici moderne şi atractive. La atelierul de pe data de 13 iulie cei mici au oportunitatea de a-şi pune în practică resursele creative la atelierul „Oglinda fermecată”. Atelierele au loc în fiecare sâmbătă, între orele 13.00-15.00, în incinta centrului comercial, în zona magazinului Pepco, şi se adresează copiilor cu vârsta între 5 şi 11 ani. Structurate tematic, atelierele reuşesc de fiecare dată să menţină interesul celor mici, ajutându-i totodată să-şi dezvolte atenţia, creativitatea şi abilităţile practice. Intrarea este liberă. La fiecare atelier pot participa maximum 25 de copii, iar înscrierile se fac săptămânal, la 0745 403 220.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei