Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 158 (7159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Succes în tandem

Gemenele din Frătăuții Noi, liderele promoției 2019 de la Colegiul ”Hurmuzachi” Rădăuți, care au aproape 10 la bac

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lista celor mai performanți elevi ai promoției 2019, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, este deschisă de două surori gemene, Andreea și Adelina Nastasi, prima încununând cei patru ani de liceu în calitate de șef de promoție, cu media 9,99, secondată fiind de Adelina, cu o medie a celor patru ani de 9,97.

Seria rezultatelor remarcabile ale celor două surori din Frătăuții Noi a continuat și la examenul de bacalaureat, unde Adelina și Andreea au obținut cele mai mari medii de la liceul rădăuțean.

Adelina a încheiat examenul maturității cu media 9,96, iar Andreea are media 9,93, doar câteva sutimi despărțindu-le de calificativul maxim.

„Nu a fost niciodată o concurență între noi. Învățam împreună, repetam împreună, confruntam mai apoi rezolvările, ne-am sfătuit tot timpul. Așa a fost și la pregătirea pentru examenul de bacalaureat. Nu am luat nici o oră de meditație, am învățat și asta ne-a adus aceste rezultate”, au mărturisit tinerele.

 

Se pregătesc pentru Facultatea de Mate – Fizică

Gemenele au absolvit specializarea Științele naturii, ambele sunt pasionate de științele exacte, îndeosebi matematică și fizică, iar în prezent se pregătesc pentru admiterea la Facultatea de Mate – Fizică din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Sunt deja admise la Facultatea de Fizică a universității datorită rezultatelor bune obținute în cadrul unui concurs de profil, aceasta fiind a doua opțiune pentru studiile superioare.

”Recunosc, sunt un pic temătoare în ceea ce privește viitorul, e un oraș nou, un mediu nou pentru noi, dar am încredere. În același timp mă simt eliberată, a fost o perioadă care a implicat mult stres, indiferent cât de bine ești pregătit”, a arătat Andreea Nastasi.

La examenul de bacalaureat, emoții au avut doar la proba de limba și literatura română, nu și pentru matematică și fizică, discipline care le-au adus mai multe premii pe parcursul anilor.

Cât despre anii de liceu, gemenele ne-au povestit că au avut parte de un colectiv de colegi unit, de profesori înțelegători, care le-au încurajat și le-au dat cele mai bune sfaturi.

Acestea le-au mulțumit profesorilor de la disciplinele de examen - Beatrice Halip și Iulian Florin Halip (la limba română), Loredana Strugariu (matematică), Valentina Cloșcă (la fizică), dar și directorului colegiului – prof. Adrian Puiu.

 

Cei mai mulți bacalaureați au medii între 9 și 9,49

La examenul de bac, la Colegiul ”Eudoxiu Hurmuzachi” au promovat 228 din cei 237 de elevi, pe tranșe de medii situația fiind următoarea: 9,50 - 9,99: 31 elevi - 13,14%; 9,00 - 9,49: 61 elevi - 25,85%; 8,50 - 8,99: 54 elevi - 22,88%; 8,00 - 8,49: 33 elevi – 13,98%; 7,50 - 7,99: 25 elevi - 10,59%; 7,00 - 7,49: 15 elevi - 6,36%; 6,50 - 6,99: 4 elevi - 1,69%; 6,00 - 6,49: 4 elevi - 1,69%; respinși - 9 elevi - 3,81%.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gemenele din Frătăuții Noi, liderele promoției 2019 de la Colegiul ”Hurmuzachi” Rădăuți, care au aproape 10 la bac.
 Vizualizări articol: 7458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 12 voturi
Gemenele din Frătăuții Noi, liderele promoției 2019 de la Colegiul ”Hurmuzachi” Rădăuți, care au aproape 10 la bac5.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei