Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 156 (7157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Proiecte

Ministerul Educației acordă premiul I pentru trei activități din „Școala altfel”, desfășurate în județul nostru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei a desemnat trei activități desfășurate în județul Suceava, în cadrul programului național “Şcoala altfel”, ca fiind cele mai reușite la nivel național.

Activitățile demarate în cadrul săptămânii „Școala altfel”, în anul școlar 2018-2019, au fost structurate pe zece domenii, pentru fiecare fiind desemnat câte un câștigător la nivel național.

Au câștigat premiul I în cursa pentru cea mai bună activitate din “Şcoala altfel” următoarele proiecte: „Televiziunea – un vis împlinit!” - Școala Gimnazială „Ion Irimescu” Fălticeni (secțiunea Abilități de viață); „Sport, mișcare, sănătate - un altfel de SMS” - Școala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei (Educație pentru sănătate); „Roboinfo” - Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni (domeniul Tehnic).

Selecţia celor mai valoroase zece proiecte extraşcolare, de la nivelul întregii ţări, s-a realizat atât printr-o evaluare realizată de o comisie din cadrul ministerului (80%), cât şi prin vot online (20%).

Reprezentanții unităților care au organizat activitățile menționate vor fi premiați de Ministerul Educației în cadrul unei festivități speciale.

 

Cele mai reușite proiecte

Proiectul „Televiziunea – un vis împlinit!”, de la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” Fălticeni, a fost coordonat de prof. înv. primar Iuliana Ivanov și Paulina Ivanov.

Elevii au plecat într-o excursie la București, unde au vizitat sediile a două televiziuni: Pro Tv și B1 Tv, au vizitat mai multe studiouri, au intrat în transmisiune directă (în emisiunea „Se întâmplă acum…”, de pe B1 Tv), au dialogat cu persoanele pe care le cunoșteau doar de pe micul ecran.

„Roboinfo”, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, coordonat de  prof. Filip Dimitrie, a inclus demonstraţii practice din domeniul roboticii, elevii de la Cercul de robotică aducând în fața elevilor câteva din cele mai reprezentative lucrări realizate.

Prezentarea a avut un caracter de tip informativ/demonstrativ, dar și un caracter interdisciplinar (fizică, informatică, electronică, chimie, arte).

Proiectul „Sport, mișcare, sănătate - un altfel de SMS” - Școala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei a fost coordonat de prof. Ancuța Voivod,  prof. Irinel Acatrinei și prof. Doina Moroșan.

Acesta a vizat promovarea mişcării şi deprinderea obiceiului unei diete echilibrate și a hidratării corespunzătoare, încă din copilărie. Pentru că cei mici învaţă cel mai bine prin joc şi exemple, acest program a adus în faţa lor modele, personalităţi recunoscute pentru performanţă şi hotărâre (gimnasta Cătălina Ponor, Carmen Brumă), pentru un mod de viaţă echilibrat şi sănătos. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educației acordă premiul I pentru trei activități din „Școala altfel”, desfășurate în județul nostru.
 Vizualizări articol: 2252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Educației acordă premiul I pentru trei activități din „Școala altfel”, desfășurate în județul nostru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei