Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 155 (7156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Apreciere

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a felicitat constructorii de la centura Sucevei pentru calitatea lucrărilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Constructorii şoselei de centură a municipiului Suceava au fost felicitaţi, ieri, de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, aflat în vizită de lucru pe şantierele rutelor ocolitoare de la Suceava şi Rădăuţi.

Ministrul a declarat că apreciază lucrările de investiţii în infrastructură efectuate de firmele autohtone, afirmând că acestea „duc tot greul lucrărilor în România; indiferent cine câştigă contractele, tot firmele româneşti lucrează”. El a spus că a fost pe şantier şi joi seara, imediat ce a ajuns la Suceava, şi a găsit echipele de muncitori la lucru. „Firmele româneşti sunt firmele care lucrează în România cel mai bine şi pentru asta vă felicit, nu numai pentru varianta de ocolire a Sucevei, ci şi pentru DN 18, unde deja se circulă pe asfalt şi lucrarea va fi încheiată la termen”, i-a spus ministrul managerului de proiect Vasile Strîmbeanu.

Cuc a afirmat că plăţile la lucrările executate sunt la zi şi că, deşi se înregistrează o uşoară întârziere, din cauza ploilor, faţă de graficul stabilit, are toată încrederea că investiţia va fi finalizată în luna septembrie a acestui an, aşa cum s-a stabilit. „Nu-mi fac probleme că nu veţi termina, deşi ştiu că au fost anumite probleme legate de condiţiile meteo, nefavorabile în toată ţara, şi au încetinit puţin ritmul la terasamente şi la aşternerea de covoare asfaltice. Ştiu că veţi recupera decalajele. Sunteţi firmă serioasă, cu utilaje performante, care lucraţi aşa cum trebuie”, a declarat ministrul Transporturilor.

 

„Încercăm prin mobilizare şi accelerarea lucrărilor să respectăm termenul asumat”

Referitor la acest aspect, managerul de proiect Vasile Strîmbeanu a afirmat că există „un progres satisfăcător al lucrărilor, având în vedere condiţiile meteo”. Pentru cei interesaţi de aspectele tehnice, Strîmbeanu a precizat că s-au finalizat lucrările de terasamente la parcarea de la km 0, la suprastructura rutieră s-a finalizat stratul de balast stabilizat şi primul strat de mixtură asfaltică. La nodul rutier şi la parcare au început lucrările la montajul sistemului fotovoltaic de iluminat. Ieri urma să se finalizeze stratul de mixtură asfaltică pe breteaua de intrare dinspre Suceava şi pe cele de intrare/ieşire dinspre şi spre Fălticeni, pe o suprafaţă de circa 4.000 de mp, şi zidul de sprijin de la km 1. „Mai avem lucrările de foraj pentru stabilizarea pământului de fundare, executate până acum în proporţie de 60%, se lucrează pe încă un tronson la stabilizarea stratului de balast. Stadiul fizic actual este de 40%. Încercăm prin mobilizare şi accelerarea lucrărilor să respectăm termenul asumat”, a afirmat Vasile Strîmbeanu, termenul asumat fiind 17 septembrie 2019. 

De pe şantierul de la Suceava ministrul Transporturilor a plecat la Rădăuţi, tot la ruta ocolitoare.

Pe parcursul vizitei de lucru în judeţ, Răzvan Cuc a fost însoţit de prefectul Mirela Adomnicăi, de parlamentarii PSD de Suceava Virginel Iordache şi Eugen Bejinariu, de deputatul ALDE Ştefan Alexandru Băişanu, de directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, de directorul DRDP Iaşi, Ovidiu Laicu, şi de alţi responsabili din minister.

Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei sunt executate de asocierea dintre SC Autotehnorom SRL, care este lider de proiect, SC Operaţional Autoleasing SRL, SC Opr Asfalt SRL, Obras Publicas Y Regadios SA, SC Florconstruct SRL şi SC Calcarul SA. Termenul de execuţie a contractului, în valoare de peste 61 de milioane de lei, este de 9 luni de zile. Unul dintre cele trei tronsoane ale şoselei de centură, în lungime de circa 5 km, este finalizat şi dat în folosinţă din martie 2015, în timp ce celelalte două tronsoane au fost abandonate ani de zile.

Din 17 septembrie 2019 ar trebui să avem funcţionale toate cele trei tronsoane ale rutei ocolitoare a municipiului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a felicitat constructorii de la centura Sucevei pentru calitatea lucrărilor.
 Vizualizări articol: 2524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a felicitat constructorii de la centura Sucevei pentru calitatea lucrărilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei