Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 155 (7156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Simulare

Exerciţiu ISU pentru intervenţia în cazul unui incendiu forestier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Timp de două zile, joi şi vineri, pompierii militari suceveni au organizat un exerciţiu în domeniul situaţiilor de urgenţă cu tema ”Intervenţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a Direcţiei Silvice Suceava şi a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Putna, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă <Bucovina> al judeţului Suceava şi celelalte instituţii cu funcţii de sprijin, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la fondul forestier, pe raza Ocolului Silvic Putna. Punerea în aplicare a Planului judeţean de acţiune în caz de incendiu de pădure.”

Scenariul exerciţiului a presupus intervenţia în cazul producerii unui incendiu de pădure de amploare şi a debutat în dimineaţa zilei de joi, 4 iulie, când un grup de 10 persoane, două familii, a instalat un camping în zonă deschisă, neîmpădurită, din apropierea unei cabane de pe raza Ocolului Silvic Putna şi a desfăşurat activităţi specifice unui picnic. În jurul orei 13:00, doi minori din grup s-au retras în imediata apropiere a pajiştii, în vecinătatea fondului forestier, şi au început să se joace cu chibriturile, fără să fie observaţi de părinţi. Imediat cum au observat flăcările, părinţii au sunat la 112 şi au menţionat faptul că incendiul se manifesta violent, cu propagare rapidă spre fondul forestier. Aceştia au menţionat faptul că relieful este greu accesibil, fiind vorba despre un deal în pantă, şi că au încercat să stingă focul cu ajutorul unor găleţi, însă nu au reuşit din cauza mărimii suprafeţei incendiate.

La faţa locului au ajuns forţele şi mijloacele de intervenţie care s-au deplasat spre locul indicat, iar din cauza amplorii şi a impactului incendiului de fond forestier s-a solicitat de către comandantul intervenţiei punerea în aplicare a Planului judeţean de acţiune în caz de incendiu de pădure. Printre măsurile specifice, acest plan presupune şi solicitarea în sprijin, în vederea executării unei bune recunoaşteri, a unei resurse aeriene de la Unitatea Specială de Aviaţie Iaşi.

O altă situaţie operativă specială a presupus surprinderea în acţiunea de localizare şi lichidare a incendiului a doi lucrători ce aparţin Ocolului Silvic Putna, dar şi a unui pompier militar, toţi prezentând arsuri la nivelul mâinilor şi al picioarelor. Victimele au fost evacuate şi au primit asistenţă medicală de urgenţă. Ulterior, două dintre ele au fost transportate la Unitatea de Primire Urgenţe, iar una, aflată în stare mai gravă, a fost transportată cu elicopterul MI-8 la un spital de urgenţă din Iaşi.

Misiunea de localizare şi lichidarea a incendiului s-a desfăşurat pe parcursul celor două zile, inclusiv pe timp de noapte, intervenţiile fiind îngreunate de condiţiile de vânt care au favorizat propagarea şi dezvoltarea cu rapiditate a focarelor. Activitatea de cazare şi de schimb a efectivelor pompierilor militari a fost realizată prin instalarea în zonă a unei tabere de sinistraţi şi a unui cort de suport logistic pentru acţiunile de intervenţie.

Exerciţiul a avut drept scop perfecţionarea deprinderilor participanţilor în organizarea, conducerea şi executarea intervenţiei operative în situaţii de urgenţă cauzate de incendii la fondul forestier, precum şi verificarea modului de cooperare între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”, structurile competente din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi Inspectoratul General de Aviaţie - Unitatea Specială de Aviaţie - Iaşi.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exerciţiu ISU pentru intervenţia în cazul unui incendiu forestier.
 Vizualizări articol: 1461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Exerciţiu ISU pentru intervenţia în cazul unui incendiu forestier0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei