Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 152 (7153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Definitiv

Cezar Ioan Dumitru, alias „Creţu”, unul dintre suspecţii furturilor din casele oamenilor de afaceri suceveni, condamnat cu executare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cezar Ioan Dumitru, alias „Creţu”, unul dintre suspecţii pentru furturile din casele oamenilor de afaceri suceveni, a fost condamnat ieri definitiv într-un alt dosar de furt. El a fost găsit vinovat pentru comiterea infracţiunii de „complicitate la furt calificat” şi a primit o condamnare de 2 ani şi 3 luni cu executare. În această soluţie rămasă definitivă magistraţii de la Curtea de Apel Suceava au ţinut seama şi de faptul că inculpatul Cezar Ioan Dumitru avea o altă condamnare mai veche, dar care era cu suspendare. Cum „Creţu” a comis noua faptă în timp ce era în perioada de încercare, măsura condamnării cu suspendare a fost revocată şi astfel s-a ajuns la închisoare cu executare.

Un alt doilea inculpat din acest dosar, Alexandru-Andrei Juravle, a fost condamnat şi el tot cu executare, respectiv la pedeapsa de 2 ani şi 7 luni.

 

Condamnaţi pentru un furt cu prejudiciu de 25.000 de lei

Cei doi au fost condamnaţi pentru un furt comis dintr-o casă din comuna Slatina, prejudiciul reclamat fiind de 25.000 de lei, constând în bani şi bijuterii. Ancheta a fost una complicată, Juravle, ca autor efectiv al spargerii, fiind arestat abia la aproximativ şase luni de la comiterea faptei, dată la care poliţiştii au considerat că au probatoriu suficient.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată şi Mihai Gabriel Precob, tot din Suceava, pentru mărturie mincinoasă. Acesta ar fi declarat iniţial, în timp ce se afla după gratii pentru alt furt, că el a comis şi spargerea din casa omului de afaceri din comuna Slatina. Faţă de el, judecătorii au disjuns cercetările.

În 2013, Andrei Juravle a fost urmărit cu focuri de armă, după ce a sărit de la etajul unui bloc, de pe strada Bistriţei, în cartierul Obcini al municipiului Suceava. Tânărul era urmărit naţional şi fusese încercuit de poliţişti. Juravle a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a încerca să scape atunci, reuşind să sară de la etajul II. În timp ce fugea, acesta a fost împuşcat în picior de un poliţist.

Judecătorii de la Fălticeni au decis să menţină arestul preventiv al lui Juravle. De menţionat că Alexandru-Andrei Juravle a achitat prejudiciul de 25.000 de lei faţă de omul de afaceri din Slatina.

 

Legături clare cu alte furturi de acelaşi gen

Acest furt de la Slatina are cel puţin două punţi de legătură importante cu alte spargeri din casele oamenilor de afaceri din Suceava. Este vorba de doi dintre cei trei inculpaţi.

Cezar Ioan Dumitru este trimis în judecată pentru că ar fi fost complice la cel puţin încă o spargere din casa unui om de afaceri din Suceava (acesta nu ar fi intrat efectiv în case, însă este acuzat că avea rol de coordonator şi că se ocupa de valorificarea bunurilor sustrase), în timp ce Mihai Gabriel Precob este trimis în judecată pentru furt, ca autor al spargerii casei unui om de afaceri din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava. Mihai Gabriel Precob şi Cezar Ioan Dumitru sunt acuzaţi că au participat la furturi împreună cu inculpaţii Cătălin Tiberiu Mercheş şi Sergiu Nicolae Lahman, care sunt puşi sub acuzare pentru mai multe spargeri. Ultimii doi sunt arestaţi în două dosare.

Un alt inculpat pentru furturi, acuzat de complicitate, este Vasile Marian Pirojec. El a fost arestat în lipsă pentru complicitate la furt calificat, fugind înainte de a fi emis mandatul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cezar Ioan Dumitru, alias „Creţu”, unul dintre suspecţii furturilor din casele oamenilor de afaceri suceveni, condamnat cu executare.
 Vizualizări articol: 3527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cezar Ioan Dumitru, alias „Creţu”, unul dintre suspecţii furturilor din casele oamenilor de afaceri suceveni, condamnat cu executare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei