Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 151 (7152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bacalaureat 2019

Bacovia sau Blaga, pentru elevii de la profil Real; Arghezi sau Barbu pentru elevii de la Uman

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Emoții mari pentru absolvenții de liceu care au susținut ieri, 1 iulie, prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, cea la limba și literatura română.

 Din cei 5.456 de candidați înscrişi pentru a susţine testarea de luni, au absentat 483.

„Am trimis spre corectare un număr de 4.973 de teze, dintre care 3.426 aparținând elevilor de la profilul real și 1.547 de la profilul uman. În județul Suceava, examenul s-a desfășurat fără incidente”, a menționat prof. Alexandra Chirilă, inspector școlar adjunct, președinta Comisiei Județene de Bacalaureat.

Elevii suceveni se vor întoarce în sălile de examen miercuri, 3 iulie, când, în funcţie de filiera şi specializarea pe care au urmat-o în cursul celor patru ani de liceu, vor susţine proba fie la matematică, fie la istorie.

 

Două tipuri de subiecte

Elevii care au susţinut testarea au primit două tipuri de subiecte (diferențele au fost doar la ultima cerință a variantei), unele adaptateprofilului real, vocaţional sau tehnologic şi unele adaptate profilului uman sau pedagogic. Indiferent de filiera urmată în cei 4 ani de liceu, ultimul subiect cerea prezentarea particularităților unui text poetic studiat.

Astfel, elevii au avut de realizat uneseu pe baza unui text al poeţilor George Bacovia sau Lucian Blaga, la profil real, şi eseu pe baza unui text poetic aparţinând autorilor Tudor Arghezi sau Eugen Barbu, la profil uman.

De asemenea, primul subiect prezenta un fragment din „Amintirea de la Junimea din Iași”, de George Panu, pe baza căruia elevii au avut de rezolvat cinci cerințe.

La partea a doua a primului subiect, elevii trebuiau să redacteze un text de minim 150 de cuvinte în care să argumenteze dacă este necesară sau nu o pregătire riguroasă în vederea susținerii unui discurs, raportându-se la informațiile din textul dat. La subiectul II, partea întâi, candidații trebuiau să prezinte perspectiva narativă dintr-un text dat.

 

Păreri despre subiecte

Cu toate că subiectul al II-lea viza analiza unui text poetic, cei mai mulți dintre candidații care au susținut testarea la Colegiul „Petru Rareș” Suceava au menționat că subiectele au fost accesibile și că se așteaptă la note mari.

„A fost bine, subiectele au fost accesibile pentru oricine, poate să ia oricine bacul cu 6. Eu am dat varianta pentru profilul uman și la ultimul subiect nu voiam să-mi pice genul epic, voiam liric sau dramatic. Cred că o să iau 9 sau peste 9, la istorie sper să iau mai mult”, a menționat Bianca, la ieșirea din examen. 

Un alt absolvent ne-a mărturisit că examenul de bac e o etapă destul de stresantă, dar a trecut cu bine de prima probă. ”M-am descurcat, subiectele au fost acceptabile, eu am picat pe subiect. Până astăzi credeam că e mai greu, dar m-am convins că nu e chiar așa”, a spus Gabriel.

”Subiectul nu a fost greu. Mă așteptam la Bacovia sau Blaga, sincer aș fi preferat basmul, dar a fost ok. Nu pot să mă plâng, sper să fie la fel și la matematică”, a menționat un alt candidat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bacovia sau Blaga, pentru elevii de la profil Real; Arghezi sau Barbu pentru elevii de la Uman.
 Vizualizări articol: 1562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bacovia sau Blaga, pentru elevii de la profil Real; Arghezi sau Barbu pentru elevii de la Uman5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei