Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 149 (7150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie de pictură internaţională

Artistul plastic sucevean Sophia Cristina Lauric a expus recent la Arthill Gallery din Londra

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Artistul plastic sucevean Sophia Cristina Lauric a expus recent, în perioada 24-29 iunie, la Arthill Gallery din Londra, şapte lucrări din colecţia personală. Este vorba de „Differentially” - Expoziţie de Pictură Internaţională, organizată de Federaţia Mondială a Cluburilor de Artă Zervas (World Federation of Zervas Art Clubs).

Zervas Art Clubs este o reţea mondială a unui club de artă exclusivist. Artista ne-a spus că o onorează participarea la o expoziţie de pictură internaţională. Sophia Cristina Lauric are în lucru o colecţie nouă, care ar putea fi o nouă direcţie artistică în cariera ei. Colecţia va cuprinde 10 lucrări de dimensiuni mari (2m x 2m). „Colecţia este unicat şi are ca motiv artistic şi sursă de inspiraţie <exorcizarea minţii> sau fantasmele subconştientului. Este un mod de autoexprimare în stil psihanalitic freudian. Această expoziţie va fi vernisată şi în România, la Galeria de Artă <Ion Irimescu> Suceava, pe 15 octombrie 2019, după ce va fi lansată mai întâi aici, la Londra”, ne-a povestit artista. La acest proiect, Sophia Cristina Lauric lucrează de aproape trei ani, dar lucrările au prins contur abia anul acesta. O parte din lucrări pot fi admirate la Zervas Art Club.

 

Membru al Uniunii Artiştilor Plastici Profesionişti din România

Sophia Cristina Lauric s-a născut la Rădăuţi şi a crescut în satul Calafindeşti, în mijlocul Bucovinei, pe 31 martie 1982. În perioada 1996-2000 a urmat cursurile Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare” din Suceava, apoi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, din Cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava – promoţia de absolvire 2005. S-a specializat între timp în domeniul artelor plastice, urmând secţia de pictură, clasa prof. Dumitru Rusu, Şcoala de Arte şi Meserii „Ion Irimescu” Suceava şi absolvind Masteratul de Arte Vizuale, Design şi Imagine Publicitară Asistate de Calculator din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, USV în anul 2007. Este doctor în Domeniul Arte Plastice şi Decorative, Subdomeniul Arte Vizuale din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, având ca temă de cercetare ştiinţifică „Timp şi spaţiu în pictură: percepţia psiho-senzorială a imaginii artistice”, din anul 2011.

Şi-a început activitatea expoziţională în anul 2002, fiind prezentă în mai mult de 100 de expuneri în ţară şi străinătate, unde a obţinut mai multe premii în cadrul concursurilor organizate la secţiunile pictură, grafică şi artă decorativă. În anul 2014 devine membru al Uniunii Artiştilor Plastici Profesionişti din România, Filiala Grafică Publicitară Bucureşti. În anul 2016 se stabileşte la Londra, UK.

 

„Fiecare gest artistic reprezintă o vibraţie unică şi o investire energetică terapeutică”

Pe artista Sophia Cristina Lauric o defineşte fluxul creaţiei. Ea are un dar înnăscut de a lumina prin creativitate, imaginar şi conduită artistică. Prezentă pe simezele naţionale şi internaţionale cu exigenţă, cu puritatea şi sinceritatea actului plastic ne face să transcendem universul. Bucuria sa de a trăi este bucuria de a picta, fiind conştientă că darul primit inevitabil trebuie transmis către public. Uşurinţa cu care îşi transpune imaginarul, trăirile şi emoţiile, puterea de a sintetiza esenţialul fac ca fiecare operă a sucevencei să fie un cod vizual psiho-senzorial.

Dincolo de imaginea creată, dincolo de calităţile estetice şi compoziţionale, fiecare gest artistic reprezintă o vibraţie unică şi o investire energetică terapeutică. După cum se ştie, „arta reprezintă coduri de acces către universul nostru lăuntric sau către alte universuri paralele, producând acel catharsis interior ce duce spre vindecare şi iluminare”, aşa că nu ne rămâne decât să o aşteptăm pe artista Sophia Cristina Lauric acasă, la Suceava, pentru a ne bucura şi noi de o expoziţie de excepţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Artistul plastic sucevean Sophia Cristina Lauric a expus recent la Arthill Gallery din Londra.
 Vizualizări articol: 1866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Artistul plastic sucevean Sophia Cristina Lauric a expus recent la Arthill Gallery din Londra0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei