Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 144 (7145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Turism

Tăşuleasa Social va finaliza anul acesta marcarea traseului „Via Transilvanica” din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Tăşuleasa Social va finaliza, în cursul acestui an, traseul turistic „Via Transilvanica” din judeţul Suceava. Potrivit reprezentanţilor acestei asociaţii, lucrările de marcare a traseului din judeţul Suceava au reînceput la finalul săptămânii trecute, pe teritoriul comunelor Poiana Stampei şi Dorna Candrenilor. Până în prezent au fost montate borne de marcare pe o distanţă de 12 kilometri pe traseul care străbate cele două comune. Prin proiectul „Via Transilvanica” se intenţionează realizarea unui traseu tematic care ar urma să străbată zece judeţe ale României, începând de la Putna, judeţul Suceava, şi până la Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi. Traseul va avea aproximativ 1.000 de kilometri şi va parcurge judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava. Traseul din judeţul Suceava al „Via Transilvanica” va traversa 12 localităţi.

Reprezentanţii Asociaţiei Tăşuleasa Social au precizat că săptămâna trecută, vineri şi sâmbătă, acţiunea de montare a bornelor a beneficiat de sprijinul voluntarilor companiei Egger. Trebuie spus că Egger a contribuit la acest proiect cu marcarea a 100 de kilometri din traseul „Via Transilvanica”. Asociaţia Tăşuleasa Social a ţinut să mulţumească şi autorităţilor locale din comunele Poiana Stampei şi Dorna Candrenilor pentru sprijinul acordat în cadrul acestui proiect. „Lucrările practice în judeţul Suceava sunt în plină desfăşurare: marcarea drumului, instalarea bornelor, dar cel mai important, se apropie o nouă călătorie pe «Via Transilvanica», o călătorie de informare pentru a actualiza ghidul drumeţului cu noile posibilităţi de traseu”, a transmis Asociaţia Tăşuleasa Social.

După două zile de marcare a traseului pe teritoriul judeţului, reprezentanţii asociaţiei au mai precizat că „dacă putem să rămânem în acelaşi ritm, cu acelaşi sprijin din partea tuturor comunelor prin care trecem, drumul nostru ar fi gata de parcurs în cel mai scurt timp. Nu putem decât să felicităm autorităţile locale şi să le mulţumim frumos pentru implicarea activă de care au dat dovadă. Mulţumim comunelor Poiana Stampei şi Dorna Candrenilor şi mulţumim Egger pentru un weekend constructiv şi de succes”.

Traseul tematic „Via Transilvanica” este inspirat din potecile de pelerinaj din Spania şi din cele de anduranţă din Statele Unite ale Americii sau India. Infrastructura „Via Transilvanica” va furniza date despre posibilităţi de cazare şi masă, dar şi informaţii istorice şi culturale ale diferitelor zone geografice. Întregul traseu va fi marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită o bună orientare a celor care îl vor parcurge.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăşuleasa Social va finaliza anul acesta marcarea traseului „Via Transilvanica” din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tăşuleasa Social va finaliza anul acesta marcarea traseului „Via Transilvanica” din judeţul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei