Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 144 (7145)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Examen

Rezultatele elevilor suceveni la probele de competenţe ale bacalaureatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul primei sesiuni a bacalaureatului din acest an, în perioada 3 – 13 iunie s-au desfăşurat probele orale sau de evaluarea a competenţelor, testări ce precedă cele trei probe scrise ale examenului.

Probele de evaluare a competenţelor nu se apreciază prin note, elevii obţinând calificative. Susţinerea acestora este obligatorie pentru promovarea bacalaureatului, indiferent de calificativul primit.

La proba orală la limba română (de evaluare a competenţelor lingvistice, aşa cum este oficial denumită) au fost 4.937 de candidaţi înscrişi, 39 absentând.

Conform datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Suceava, din totalul candidaţilor evaluaţi, 3.764 au obţinut certificatul de utilizator experimentat (cel mai mare calificativ), 900 - certificatul de utilizator avansat, iar 234 au primit certificatul de utilizator mediu. Acestora li se adaugă 519 candidaţi care şi-au echivalatproba cu rezultate din sesiuni anterioare.

Proba B, de comunicare orală în limba maternă, a avut o prezenţă de 24 de candidaţi, care au fost notaţi astfel: patru utilizatori experimentaţi, 14 avansaţi, şase utilizatori de nivel mediu. 

Peste 4.000 de candidaţi ai sesiunii din vară a bacalaureatului s-au înscris pentru proba de evaluare a competenţelor în utilizarea calculatorului.

175 dintre candidaţi nu s-au descurcat bine în faţa comisiei şi nu au primit nici un calificativ pentru evoluţia lor din cadrul probei.

499 sunt utilizatori începători, 1.557 au primit certificate de utilizator mediu, 1.075 au certificate de utilizator avansat, 706 – utilizator experimentaţi. 54 de candidaţi nu s-au prezentat la probă, iar alţi 1.390 au echivalat proba cu certificate ECDL sau Certipro sau au susţinut proba în serii anterioare.

Cât priveşte probele de evaluarea a competenţelor într-o limbă de circulaţie internaţională, 4.480 de elevi s-au înscris pentru testare (limba engleză – 3.958, limba franceză – 504, limba germană – 17, limba spaniolă – 1). S-au înregistrat 70 de absenţi, iar 976 de candidaţi şi-au echivalat competenţele cu certificate europene obţinute în cadrul unor examene cu recunoaştere internaţională sau au susţinut proba în serii anterioare.

Probele de competenţe s-au desfăşurat în toate liceele de stat şi particulare (40), cu excepţia următoarelor licee particulare: Liceul Teoretic ”Moldova” Suceava, Liceul Tehnologic ”Moldova Suceava”, Liceul Tehnologic ”Virgil Madgearu” Suceava, Centrul de Studii ''Ştefan cel Mare şi Sfânt - Bucovina" Câmpulung Moldovenesc, Liceul ”Natanael” Suceava - arondate la licee de stat din cauza numărului mic de candidaţi.

 

Calendarul probelor scrise

Prima probă scrisă – Limba şi literatura română – va avea loc luni, 1 iulie. Proba la Limba şi literatura maternă este programată marţi, 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului şi specializării, se va desfăşura joi, 4 iulie.

Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) şi este urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00). Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie. Modele orientative de subiecte pentru examenul naţional sunt disponibile pe http://subiecte.edu.ro/2019/.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultatele elevilor suceveni la probele de competenţe ale bacalaureatului.
 Vizualizări articol: 1614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Rezultatele elevilor suceveni la probele de competenţe ale bacalaureatului4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei