Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 136 (7137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare

Ieri au fost deschise zborurile de vacanţă către Tunisia, de pe Aeroportul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primul avion care a decolat de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava cu destinaţia Monastir - Tunisia a avut un grad de ocupare de 97%. În conferinţa de presă organizată ieri, cu ocazia deschiderii zborurilor către Tunisia, preşedintele instituţiei tutelare a aeroportului, Consiliul Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că avionul Airbus A320, de 177 de locuri, a plecat spre Monastir cu 171 de pasageri, evidenţiind că, de la începutul anului până în data de 12 iunie, pe aeroportul sucevean au fost procesaţi peste 160.000 de pasageri, cu 21% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Din numărul total de pasageri, circa 7% sunt din Ucraina. Preşedintele Flutur a arătat că în sezonul estival pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” sunt 41 de zboruri pe săptămână, dintre care 33 sunt curse de linie şi 8 de vacanţă, zboruri charter. El a invitat operatorii de zbor de pe aeroportul sucevean să aibă în vedere şi aducerea străinilor spre Suceava pentru că, deocamdată, majoritatea pasagerilor de pe cursele de linie este formată din sucevenii care muncesc în străinătate. „Ne gândim la perspectiva când vom putea spune că 400.000 de pasageri vin şi pleacă din Suceava cu business”, a afirmat Flutur.

Directorul aeroportului, Ioan Măriuţa, a mulţumit companiei clujene Amara Tour pentru că a ales Suceava pentru operarea acestei curse de vacanţă, făcând astfel ca singurul aeroport din Moldova de pe care se poate zbura în Tunisia să fie aici.

 

De la 1 iulie aeroportul va avea program non-stop

La rândul său, directorul general al companiei, Haithem Souani, a declarat că a optat pentru Suceava datorită faptului că „partenerii de aici sunt mai deschişi către acest proiect”. Până la această dată, gradul de ocupare a aeronavei pentru întregul sezon estival, adică până în data de 25 septembrie a.c., este de 72-73%.

Partenerul din Suceava al firmei Amara Tour, Vasile Nistor, a prezentat câteva dintre facilităţile oferite turiştilor care aleg nordul Africii, Monastir, ca destinaţie de vacanţă, printre care preţul accesibil, de la 400 de euro de persoană pentru 7 nopţi de cazare, bilet de avion dus-întors cu taxele incluse, posibilitatea de excursii şi ghid în limba română pe durata sejurului. De asemenea, el a mai precizat că Tunisia este o destinaţie de vacanţă sigură, din punct de vedere al siguranţei şi securităţii.

În ceea ce priveşte dezvoltarea aeroportului, Gheorghe Flutur a declarat că se lucrează la construcţia noului terminal şi la extinderea parcărilor. Directorul Ioan Măriuţa a precizat că, din data de 1 iulie a.c., aeroportul va fi deschis non-stop, ceea ce l-a făcut pe Flutur să recomande investitorilor în turism „să se gândească să construiască un hotel în apropierea aeroportului”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ieri au fost deschise zborurile de vacanţă către Tunisia, de pe Aeroportul Suceava.
 Vizualizări articol: 1469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ieri au fost deschise zborurile de vacanţă către Tunisia, de pe Aeroportul Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei