Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 136 (7137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Deputatul Ioan Balan susţine ideea unei linii feroviare de mare viteză între Suceava şi Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan este adeptul modernizării căii ferate care leagă Suceava de Bucureşti şi crede că o linie de mare viteză ar aduce foarte multe avantaje regiunii de nord-est.

„Dacă între Suceava şi Bucureşti ar fi existat o cale ferată de mare viteză, care ar fi permis circulaţia trenurilor cu viteze de peste 160 km/h, atunci distanţa dintre Cetatea de Scaun a Moldovei şi Capitala ţării s-ar fi putut parcurge chiar în mai puţin de 3 ore, avantajele fiind net superioare (prin costuri, siguranţă şi timp) transportului rutier şi celui aerian. Chiar dacă în Master Planul General pentru Transporturi s-a specificat că pe ruta Suceava-Bucureşti există un număr consistent de pasageri, de câteva mii zilnic, care ar călători cu trenul zilnic şi ar justifica pe deplin investiţia, Ministerul nu a întreprins demersuri concrete pentru a obţine finanţare din fonduri europene nerambursabile pentru a moderniza această cale de rulare”, a arătat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean a amintit că unii reprezentanţi ai majorităţii parlamentare au declarat că Guvernul urmează să se dea o Hotărâre de Guvern pentru demararea licitaţiei pentru proiectul tehnic şi de execuţie în vederea demarării lucrărilor de modernizare a rutei de cale ferată Suceava-Bucureşti, în vederea creşterii vitezei de deplasare la peste 160 km/h. În acest context, Ioan Balan s-a adresat ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, de la care solicită informaţii suplimentare despre acest subiect vital pentru nordul Moldovei.

Mai exact, Ioan Balan a cerut o confirmare dacă la nivelul Ministerului Transporturilor s-a elaborat hotărârea de guvern pentru demararea licitaţiei pentru proiectul tehnic şi execuţia căii ferate de mare viteză Suceava-Bucureşti.

„Dacă s-a elaborat această Hotărâre de Guvern, vă solicit să precizaţi termenul la care estimaţi că ar putea începe lucrările, precum şi durata lucrărilor pentru modernizarea CF Suceava-Bucureşti. Vă solicit să transmiteţi care sunt costurile estimate pentru modernizarea acestei rute, astfel încât viteza trenurilor de călători că fie de peste 160 km/h. Vă solicit să precizaţi dacă aţi solicitat Comisiei Europene ca acest obiectiv de investiţii să fie finanţat din fonduri europene nerambursabile disponibile în cadrul financiar 2014-2020”, sunt întrebările la care Ioan Balan aşteaptă răspunsuri de la ministrul Transporturilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan susţine ideea unei linii feroviare de mare viteză între Suceava şi Bucureşti.
 Vizualizări articol: 1292 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan susţine ideea unei linii feroviare de mare viteză între Suceava şi Bucureşti1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei