Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 136 (7137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Realităţi confirmate de statistici

Alcoolul şi conducerea fără permis, cauze concurente la multe accidente grave din ultimii doi ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O analiză detaliată a poliţiei cu privire la accidentele rutiere din ultimii doi ani din judeţul Suceava, prezentată într-un raport al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), reliefează cum conducerea fără permis şi conducerea sub influenţa alcoolului apar foarte des printre cauzele accidentelor rutiere grave.

De regulă, cauza principală este considerată eroarea comisă de cel vinovat (de exemplu depăşirea neregulamentară), în timp ce alcoolul sau lipsa permisului sunt trecute la cauze concurente. În realitate, de cele mai multe ori, tragedia pleacă tocmai de la aceste cauze concurente.

Conform analizei, în anul 2017 alcoolul a fost cauză concurentă la 17 accidente soldate cu răniţi grav sau cu persoane decedate, iar conducerea fără permis la alte 12 accidente grave. În anul următor, 2018, conducerea fără permis a fost cauză concurentă a 16 accidente grave, în timp ce alcoolul în cazul a 9 accidente grave.

În aceste cifre sunt incluse şi mai multe accidente grave care au fost adevărate carnagii, soldate fiecare cu mai mulţi morţi. Fără a intra în detalii, putem aminti doar că în 2017 şoferii băuţi au provocat accidente cu câte 6, respectiv 5 morţi (cazurile de la Sasca - Cornu Luncii, cu familia preotului Gavril, şi de la Ilişeşti, cu cei cinci tineri care au murit arşi de vii).

Din fericire, anul 2019 nu a mai adus, cel puţin până acum, atât de multe accidente rutiere grave provocate de inconştienţi care se urcă băuţi la volan ori fără permise de conducere. Asta deşi aceştia nu au lipsit deloc de pe străzi, după cum o demonstrează buletinele de presă zilnice ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Probabil că şi intensul program de reducere a accidentelor al conducerii poliţiei judeţene, care a dus la reţinerea în arest pentru cel puţin 24 de ore a peste 50 de şoferi băuţi sau fără permis de conducere, are un rol în această reducere a fenomenului.      

Înanul 2018, în accidentele rutiere grave produse pe raza judeţului Suceava au fost implicaţi 380 de conducători de vehicule, în timp ce în 2017 au fost implicaţi 406 conducători de vehicule. Majoritatea conducătorilor de vehicule implicaţi în accidente au fost bărbaţi, iar cei mai mulţi dintre ei aveau între 18 şi 35 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alcoolul şi conducerea fără permis, cauze concurente la multe accidente grave din ultimii doi ani.
 Vizualizări articol: 1139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alcoolul şi conducerea fără permis, cauze concurente la multe accidente grave din ultimii doi ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei