Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 134 (7135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

USV

Universitatea aşteaptă autorizarea programului Asistenţă medicală generală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Programul de licenţă Asistenţă medicală generală ar putea funcţiona, din toamnă, în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), dacă acesta va fi autorizat de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

Iniţial, acesta va face parte din oferta departamentului de Sănătate şi dezvoltare umană, urmând ca mai apoi să fie înglobat în viitoarea Facultate de Medicină a USV.

Rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a menţionat că instituţia suceveană va primi vizita inspectorilor ARACIS, în vederea autorizării a patru noi programe de studiu: programele de licenţă Asistenţă medicală generală şi Media Digitală (Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării) şi programele de masterat Drept penal şi criminalitate (Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative) şi Nutriţie şi recuperare medicală (domeniul Sănătate).

„În perioada imediat următoare vom avea vizite de autorizare pentru mai multe programe noi de studii şi în eventualitatea în care se vor termina cu succes şi la timp şi avem foarte mari speranţe că se va întâmpla aşa, la finalul lunii iulie vom primi autorizarea provizorie ARACIS. (...) Astfel încât, în toamnă, este foarte posibil să facem admitere la aceste patru noi programe. E un prim pas solid în înfiinţarea Facultăţii de Medicină. Mai avem încă două programe acreditate în domeniul Sănătate – Nutriţie şi dietetică şi Balneofiziokinetoterapie şi recuperare – şi cu viitorul program de masterat, avem suficient pentru a constitui Facultatea de Medicină”, a menţionat Popa.

Acesta a mai menţionat că USV lucrează şi la întocmirea documentaţiei în vederea avizării unui program de tehnică dentară.

Reprezentanţii instituţiei vor ca, pentru început, cel puţini 10 titulari să fie încadraţi la Facultatea de Medicină.

„Nu avem suficient de mulţi titulari în prezent. Trebuie să mai facem câteva angajări (...) şi să avem o structură de personal suficientă cât pentru a forma o facultate, pentru că, momentan, avem titulari cât pentru un departament”, a mai menţionat rectorul.

Una dintre variantele luate în calcul pentru sediul facultăţii este pe strada Universităţii, în apropierea sediului Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea aşteaptă autorizarea programului Asistenţă medicală generală.
 Vizualizări articol: 1441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Universitatea aşteaptă autorizarea programului Asistenţă medicală generală3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei