Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 134 (7135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Festivalul „Video ART”

„Povestea unui cioban pe nume Vasile”, film realizat de doi studenţi suceveni, a primit Medalia UNICA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Medalia UNICA a Festivalului internaţional „Video ART” pentru adolescenţi a fost acordată filmului „Povestea unui cioban pe nume Vasile”, realizat de către Bogdan Pătrăucean şi Marinela Halub, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV).

Aceştia au fost recompensaţi şi cu Premiul special din partea firmei de transmisiuni TV „Studio Video Art” Bucureşti.

Organizată în mod tradiţional de către Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava şi Asociaţia cultural-educativă „Clubul Video ART” a elevilor de la această instituţie, ediţia din acest an a reprezentat o cotitură în derularea sa.

Potrivit prof. Viorel Ieremie, directorul festivalului, numărul de participanţi la această ediţie a depăşit orice aşteptare din partea organizatorilor, mai ales în ceea ce priveşte filmele din străinătate, ce au sosit într-un număr impresionant, aproape egal cu cel din România. Nu atât numărul acestora a contat, cât mai ales calitatea lor, încântând publicul spectator, dar şi juriul de specialitate, care a apreciat în mod corespunzător fiecare film în parte.

Au trimis filme adolescenţi din Austria, Belgia, Luxemburg, Macedonia, România, Rusia, Spania şi Ucraina, totalizând aproape 60 de proiecte cinematografice cu o tematică diversă, ce a demonstrat că tinerii de pretutindeni au o viziune comună asupra existenţei, sunt preocupaţi de aceleaşi probleme ale societăţii, cu care şi ei se confruntă.

La secţiunea Internaţională, Premiul I a plecat în Spania, premiul al II-lea a revenit echipei din Ucraina, iar premiul al III-lea a fost judecat de echipa Austriei.

La secţiunea Naţională, Spot publicitar cu impact social, Cosmin Ionuţ Irimia şi Cosmin Daniel Rusu, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, au câştigat premiul I cu premiul „Human traffiking”.

Premiul al II-lea a fost adjudecat de filmul „Anxiety”, realizat de Andrei Viorel Tulumb şi Ştefan Amariei, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni.

La Film de scurtmetraj, Bogdan Baltaru şi Diana Petruţa Biceaga, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, au luat premiul al II-lea, cu filmul „Equilibrum”.

Pe poziţia a III-a s-a clasat „Zece secunde”, realizat de Alexandru Negru şi Bianca Ioana Batinaş, de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi.

Derulat pe parcursul a trei zile pline, evenimentul a avut în centrul atenţiei celebra „probă de film”, ce a dat unicitate în plan european festivalului de la Suceava, fapt remarcat încă de acum doi ani de însuşi preşedintele în exerciţiu al Uniunii Internaţionale a Cinematografiei de Amatori (UNICA), Dave Watterson, din Marea Britanie.

Juriul festivalului din acest an a fost alcătuit din conf. dr. Radu Olăreanu, de la Universitatea de Arte din Tg. Mureş, preşedintele juriului, Emilian Urse, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cinecluburilor din România de la Bucureşti, Dumitru Alexe, de la firma „Studio Video Art”, Bucureşti, director de imagine, Relu Tabără, de la TVR Iaşi, director de imagine, şi Nicu Mihali, documentarist, de la Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Povestea unui cioban pe nume Vasile”, film realizat de doi studenţi suceveni, a primit Medalia UNICA.
 Vizualizări articol: 1566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Povestea unui cioban pe nume Vasile”, film realizat de doi studenţi suceveni, a primit Medalia UNICA5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei