Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 133 (7134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inconştienţi pe şosele

Trei şoferi cu alcoolemii foarte mari au provocat tamponări şi un accident, într-o singură zi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferii băuţi care provoacă accidente rutiere sau sunt depistaţi de poliţişti în urma controalelor din trafic au devenit, din păcate, o constantă aproape zilnică în judeţul nostru. Numărul acestora creşte la final de săptămână, uneori ajungându-se la date îngrijorătoare. Un exemplu în acest sens este ziua de sâmbătă, 8 iunie. Poliţiştii au întocmit în câteva ore cinci dosare penale la regimul rutier pentru consum de alcool. Trei sunt cazuri grave, de şoferi cu alcoolemii foarte mari, care au provocat tamponări, în două cazuri, şi un accident soldat cu rănirea unei femei, în alt caz.

 

Beat la volan, a rănit o femeie. Poliţiştii i-au pregătit o duminică în arest

Din punct de vedere al consecinţelor, cel mai grav este evenimentul înregistrat sâmbătă seară, în jurul orei 22.00, pe drumul comunal din Ostra. O maşină scăpată de sub control de şofer a intrat în coliziune frontală cu un autoturism care staţiona la marginea drumului, la volanul căruia se afla o femeie în vârstă de 33 de ani, din Ostra. În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei auto de 33 de ani, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că bărbatul care a provocat accidentul, un localnic din Ostra, în vârstă de 34 de ani, era în stare avansată de ebrietate. Etilotestul a indicat concentraţia de 1,14 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Având în vedere alcoolemia mare şi pericolul social ridicat al faptei, pe numele şoferului din Ostra a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul poliţiei judeţene în noaptea de sâmbătă spre duminică.

 

Fermitate maximă, deşi scopul nu este de a umple arestul

De la lansarea Programului de prevenire a accidentelor rutiere de către conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, la mijlocul lunii februarie a acestui an, peste 50 de şoferi care au săvârşit infracţiuni la regimul rutier au ajuns în arest, cel puţin pentru 24 de ore.

Comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, a subliniat că se merge pe fermitate maximă în astfel de cazuri, deşi scopul nu este de a umple arestul: „Poliţiştii reamintesc că scopul programului nu este privarea şoferilor de dreptul la libertate, ci creşterea gradului de siguranţă rutieră şi conştientizarea importanţei respectării legii. Din păcate, realitatea în ceea ce priveşte dinamica situaţiei operative din ultimii ani a arătat că legea trebuie aplicată cu fermitate, lucru pe care poliţiştii nu vor ezita să îl facă. Poliţiştii suceveni atrag încă o dată atenţia cu privire la faptul că vor dispune reţinerea şi încarcerarea celor care săvârşesc fapte penale la regimul rutier, în funcţie de gravitatea faptelor, consecinţele produse şi materialul probator administrat”.

 

Beat turtă, a intrat în maşina din faţa sa

Tot sâmbătă, în jurul orei 12.30, poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier la Iacobeni, la intersecţia DN 18, drumul spre Maramureş, cu DN 17, spre Ardeal

La faţa locului au fost identificate două maşini avariate, fără a exista răniţi. Din cercetări a rezultat că un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, în timp ce conducea o Skoda Fabia, venind pe DN 18, spre DN 17, a tamponat lateral stânga autoturismul Ford Focus condus în faţa sa de un şofer care  oprise în intersecţie pentru a se asigura. În urma coliziunii, a rezultat doar avarierea uşoară a celor două autovehicule.

Bărbatul care a provocat tamponarea avea o concentraţie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, bărbatului fiindu-i recoltate ulterior la Spitalul municipal Vatra Dornei şi probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. Celălalt şofer nu era băut.

 

Pericol public, la o alcoolemie de aproximativ 3 la mie

Şi poliţiştii de la Secţia Rurală Preuteşti au fost sesizaţi sâmbătă, prin 112, de o femeie din Buneşti, care a relatat că un şofer beat i-a avariat autoturismul ce era parcat.

Poliţiştii au stabilit ulterior că un tânăr în vârstă de 29 de ani, din satul Petia, comuna Buneşti, aflat la volanul unei Dacii Logan, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a acroşat autoturismul Opel Insignia parcat în afara părţii carosabile. După impact, tânărul în vârstă de 29 de ani a coborât de la volanul autoturismului, însă a refuzat să rămână la locul faptei, rezultă din cercetări.

Tânărul a fost găsit de poliţişti pe un drum lăturalnic, recunoscând că a fost implicat în tamponare. În urma verificării cu etilotestul a acestuia a rezultat concentraţia imensă de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul pericol public a fost condus la Spitalul municipal Fălticeni, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge. În mod normal, concentraţia de alcool în sânge se va cifra în jurul valorii de 3 la mie.

Din cercetări a mai rezultat că tânărul este deţinător al unui permis de conducere emis de autorităţile din Anglia, valabil numai pe teritoriul acestui stat. În aceste condiţii el s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunile de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, dar şi pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Având în vedere aceste alcoolemii ale şoferilor amintiţi mai sus se poate spune că doar şansa a făcut ca aceştia să nu producă adevărate nenorociri, cum s-a întâmplat în alte cazuri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei şoferi cu alcoolemii foarte mari au provocat tamponări şi un accident, într-o singură zi.
 Vizualizări articol: 1423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei şoferi cu alcoolemii foarte mari au provocat tamponări şi un accident, într-o singură zi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei