Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 133 (7134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Educarea respectului şi afecţiunii

,,Prietenie fără frontiere”, proiect derulat la grădiniţele ,,Gulliver”, „ABC” Suceava şi grădiniţa Liceului Tehnologic Bivolărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grădiniţele ,,Gulliver” şi "ABC” Suceava au iniţiat şi derulat proiectul ,,Prietenie fără frontiere”, în parteneriat cu preşcolarii de la grădiniţa Liceului Tehnologic Bivolărie. Ultima activitate din proiect, intitulată ,,Povestea prieteniei”, s-a desfăşurat marţi, 28 mai, la Grădiniţele „Gulliver” şi ,,ABC” Suceava, sub forma unui schimb de experienţă între cadrele didactice şi grupele de preşcolari din cele trei instituţii de învăţământ partenere. Cu acest prilej, preşcolarii cu deficienţe de auz de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie şi cei de la grădiniţele ,,Gulliver” şi ,,ABC”, îndrumaţi de cadrele didactice, au desfăşurat, pe parcursul unei zile, „activităţi la masa luminoasă, experimente, concursuri de cunoştinţe şi de desene pe asfalt, plantare de flori”.

 

Concurs de desene

Barierele de comunicare între preşcolarii participanţi, evidente la începutul întâlnirii, au fost spulberate repede de privirile prietenoase dintre copii, de interesul bilateral pentru a se cunoaşte şi de limbajul jocului, acelaşi pentru toţi copiii lumii. Curiozitatea preşcolarilor de a explora erupţia vulcanului, colorarea apei şi pictarea curcubeului, realizarea unui aluat din materiale neconvenţionale sau plantarea de „flori ale prieteniei” s-au materializat în parcurgerea atentă, etapă cu etapă, a experimentelor, de către copii. Concursurile de cunoştinţe şi de desene pe asfalt au plasat copiii din cele trei grădiniţe în rolul de parteneri de joc, astfel încât să îşi ofere sprijin reciproc în atingerea obiectivelor propuse de cadrele didactice, atât prin comunicarea verbală, cât şi prin cea mimico-gestuală.

 

Povestea prieteniei dintre cele trei grădiniţe

În spaţiul destinat desenelor pe asfalt, în cadrul experimentelor şi al activităţilor la mesele luminoase şi la prânzul comun, limbajul utilizat a fost cel al prieteniei, al cooperării, al inocenţei, al bucuriei de a se juca împreună, al stării de bine generată de prietenia izvorâtă din suflete de copil. Povestea prieteniei dintre cele trei grădiniţe a început de la o idee şi a fost construită firesc de trei parteneri serioşi, care s-au tratat reciproc cu respect şi încredere. Copiii cu deficienţe de auz de la Liceul Tehnologic Bivolărie, împreună cu preşcolarii de la ,,Gulliver” şi ,,ABC”, au scris împreună o poveste adevărată, în care copiii cu dizabilităţi au dreptul firesc de a aparţine societăţii, iar comunitatea are obligaţia de a-i accepta diminuând marginalizarea şi respingerea acestora, prin sprijinirea lor. Proiectul este coordonat de prof. Maria Matei, director ,,Gulliver” Suceava, şi prof. Dascaliuc Cristina, coordonator ,,ABC” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ,,Prietenie fără frontiere”, proiect derulat la grădiniţele ,,Gulliver”, „ABC” Suceava şi grădiniţa Liceului Tehnologic Bivolărie.
 Vizualizări articol: 1253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
,,Prietenie fără frontiere”, proiect derulat la grădiniţele ,,Gulliver”, „ABC” Suceava şi grădiniţa Liceului Tehnologic Bivolărie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei