Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 133 (7134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Atenţie la trecerile la nivel!

Maşină lovită de trenul Cacica-Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un autoturism al cărui şofer nu s-a asigurat la o trecere la nivel cu calea ferată din Comăneşti a fost acroşat de tren, sâmbătă seară, în jurul orei 18.00. Maşina a fost lovită în partea din spate de tren, astfel că şoferul, care era singur în maşină, nu a avut de suferit.

Pompierii au intervenit la faţa locului cu modulul SMURD, cu autospecială pentru descarcerare şi ambulanţă. Şoferul a refuzat să fie transportat la spital. Trenul circula pe ruta Cacica-Suceava.

Accidentul vine la o săptămână de la cel petrecut pe linia Dorneşti-Putna. Între Dorneşti şi Rădăuţi, trenul a lovit un autocamion cu lemne, în acest caz rezultând şi răniţi. Şi pe linia Suceava-Cacica au mai fost în trecutul recent accidente asemănătoare.

Una dintre concluziile care se pot trage este că destui şoferi nu sunt suficient de atenţi la trecerile la nivel cu calea ferată ori pur şi simplu ignoră trenul, crezând că au timp să treacă. Problema se resimte mai ales pe liniile secundare, cum e cazul celor spre Cacica şi Putna, unde sunt multe treceri semnalizate doar cu indicatorul Crucea Sf. Andrei. Şoferii se bazează pe faptul că pe aceste linii trec trenuri puţine, iar acestea circulă cu viteze scăzute. Din punctul de vedere al legislaţiei rutiere lucrurile sunt clare: aceste accidente se produc din cauza şoferilor care nu se asigură la trecerile la nivel cu calea ferată. Pe lângă faptul că se expun riscului de a-şi pierde viaţa ori măcar de a se alege cu avarii grave la maşini, şoferii răspund şi penal după cazurile de acest gen. Ei se aleg cu dosare penale pentru că pun în pericol siguranţa feroviară şi pentru că produc avarii reţelei feroviare şi materialului rulant.

O problemă pare a fi şi în curtea celor de la CFR, având în vedere că multe astfel de treceri de pe liniile secundare oferă o vizibilitate destul de scăzută conducătorilor auto. Pe lângă problemele legate de unghiuri şi curbe, şoferii reclamă şi faptul că vegetaţia foarte abundentă de lângă linii le scade şi mai mult vizibilitatea. Sigur că astfel de motive ţin doar până la un punct, cele mai multe fiind cazurile în care şoferii nu au nici o scuză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşină lovită de trenul Cacica-Suceava.
 Vizualizări articol: 1465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maşină lovită de trenul Cacica-Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei