Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 133 (7134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Protecţia Copilului Suceava

Două zile de activităţi diverse, educative şi distractive în centrele sociale de copii şi adulţi sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Centrele sociale de copii şi adulţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava şi-au deschis şi în acest an porţile pentru a primi vizitatori, în cadrul Campaniei „Porţi deschise spre comunitate”, desfăşurată în zilele de 6 şi 7 iunie. Personalul din fiecare centru social, împreună cu copiii sau adulţii de care au grijă, i-a primit pe oaspeţii veniţi din comunitate cu braţele deschise, cu zâmbete, dar şi cu activităţi creative, foarte diverse, activităţi care i-au surprins în mod plăcut pe vizitatori.
Centrul de Servicii Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului a primit în vizită, vineri, 7 iunie, elevi din clasele de gimnaziu din Gura Humorului. La această activitate au participat şi diriginţii elevilor beneficiari ai serviciului social înscrişi în învăţământul de masa, la şcolile din oraş. Au avut loc discuţii despre structura şi organizarea instituţiei DGASPC Suceava, informări, întrebări şi răspunsuri cu privire la tema educativă propusă: „Discriminarea şi violenţa în şcoli". Tot vineri, beneficiarii centrului humorean au primit în vizită elevi de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, însoţiţi de prof. George Checheriţă.

 

Diversitate

La Casa de Tip Familial „Universul copiilor” Rădăuţi a avut loc vineri, 7 iunie, activitatea practică "Lucruri utile realizate din materiale inutile".

Beneficiarii au realizat diferite obiecte decorative din materiale reciclabile. Şi la Casa de Tip Familial (CTF) "Visătorii" din Fundu Moldovei au avut loc activităţi distractive, în cadrul Campaniei „Porţile deschise spre comunitate”. La invitaţia locotenentului colonel Marian Mihai Lungu, inspector-şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, beneficiarii CTF ,,Visătorii" Fundu Moldovei au făcut o excursie, joi, 6 iunie, în municipiul Suceava, unde au vizitat Muzeul de Ştiinţele Naturii, Muzeul Bucovinei şi Cetatea de Scaun a Sucevei. Copiii au servit o masă caldă la Mănăstirea Dragomirna.
Centrul de servicii sociale pentru copii cu dizabilităţi Blijdorp - O Nouă Viaţă Suceava a avut oaspeţi dragi, părinţi, parteneri, sponsori. Copiii au marcat, prin activităţile lor emoţionante, acţiunea „Porţi deschise spre comunitate”, eveniment iniţiat de DGASPC Suceava. Şi Centrul de servicii sociale pentru adulţi cu handicap Blijdorp - O Nouă Viaţă Suceava a primit cu în vizită familiile beneficiarilor, parteneri, prieteni, pentru că unul dintre obiectivele campaniei este integrarea persoanelor cu dizabilităţi în societate, acceptarea acestora în comunitate. Văzând activităţile desfăşurate de persoanele cu dizabilităţi, vizitatorii au înţeles că dizabilitatea poate fi transformată în abilitate.

„Porţi deschise spre comunitate” s-a desfăşurat şi la CTF Şcheia şi CTF Mihoveni, unde acţiunea s-a intitulat „Priveşte ochii unui copil şi vei vedea raiul!”, dar şi în alte centre sociale subordonate DGASPC Suceava, unde oameni devotaţi au dorit să tragă un semnal de alarmă şi să arate că atât copiii cu dizabilităţi, cât şi adulţii, cât şi persoanele defavorizate care sunt instituţionalizate merită privite nu cu milă, ci cu respect şi cu admiraţie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două zile de activităţi diverse, educative şi distractive în centrele sociale de copii şi adulţi sucevene.
 Vizualizări articol: 1275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două zile de activităţi diverse, educative şi distractive în centrele sociale de copii şi adulţi sucevene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei