Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 130 (7131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lipsă de reacţie

Deputatul Ioan Balan este indignat de faptul că inspectorul şcolar care a şantajat un director de şcoală mai este încă în funcţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan este stupefiat de faptul că un inspector şcolar care a avut tupeul de a ameninţa şi şantaja un director de şcoală mai este încă în funcţie. Este vorba de Ghiorghi Cornia, inspector școlar la nivelul județului Suceava, care are în atribuții domeniul „management instituțional”, şi care pe data de 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare, i-a transmis directorului Şcolii Gimnaziale „Ion Lovinescu” Rădăşeni un mesaj extrem de elocvent: „Dacă PSD iese sub media pe judeţ, la toamnă o să te schimbe!”.

Incidentul a fost înregistrat şi a apărut în mass-media locală, dar totul s-a rezumat la aceste relatări ale presei.

„În ciuda acestui comportament deosebit de grav, Ministerul Educației Naționale nu a avut nicio poziție oficială, care să genereze demiterea de îndată atât a inspectorului școlar general, cât și a inspectorului Cornia Ghiorghi. Dimpotrivă, ministerul a considerat de cuviință să mențină în funcție actuala structură a Inspectoratului Şcolar Județean Suceava. Potrivit legislației în vigoare, persoanelor care ocupă funcții publice de conducere în inspectoratele școlare județene le este interzis expres să desfășoare activități cu caracter politic sau să abuzeze de pozițiile de conducere pentru a exercita presiuni asupra directorilor de școli sau asupra personalului din învățământ (didactic și nedidactic)”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean s-a adresat ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi îi cere să ia măsuri urgente pentru a pune lucrurile în făgaşul normal.

"Vă solicit să precizați motivele pentru care inspectorul școlar județean pentru management instituțional, Cornia Ghiorghi, nu a fost încă demis, având în vedere gravitatea faptelor sale și faptul că acestea intră și sub incidența legii penale. Vă solicit să îmi prezentați motivele pentru care actuala structură a Inspectoratului Şcolar Județean Suceava, în loc să fie demisă în bloc, este promovată, pentru că s-a implicat direct în procesul electoral și pentru că a utilizat funcțiile de conducere în scopul amenințării directorilor de școli”, sunt aspectele pe care Ioan Balan le doreşte lămurite.

De asemenea, parlamentarul liberal vrea să afle ce măsuri administrative va lua conducerea Ministerului Educaţiei pentru faptele deosebit de grave săvârșite de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Suceava, precum şi când se va dispune înlocuirea tuturor inspectorilor responsabili pentru implicarea unităților de învățământ în procesul electoral și pentru amenințarea directorilor de școli.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan este indignat de faptul că inspectorul şcolar care a şantajat un director de şcoală mai este încă în funcţie.
 Vizualizări articol: 1455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan este indignat de faptul că inspectorul şcolar care a şantajat un director de şcoală mai este încă în funcţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei