Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 130 (7131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La Bucureşti

Cei trei elevi militari admişi în SUA au fost felicitaţi de ministrul Apărării Naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cei trei absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc care au fost admişi în cadrul unora dintre cele mai prestigioase academii din Statele Unite ale Americii au fost felicitaţi pentru reuşita lor de către ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş. Festivitatea s-a desfăşurat miercuri, 5 iunie, la sediul MApN din Bucureşti.

Elevul plutonier adjutant Răzvan Moldovanu a fost admis la Academia Militară a Forţelor Aeriene Colorado Springs, elevul plutonier Bogdan Daniliuc a fost admis la Academia Militară West Point, iar elev sergent major Mădălin Savin a fost admis la Academia Militară a Forţelor Navale Annapolis Maryland.

Demnitarul a oferit certificate de felicitare cu însemnele ministerului.

Ataşatul militar al SUA în România, colonelul Scott Weston, s-a adresat celor care urmează să-şi înceapă studiile peste ocean, menţionând că „atunci când te hotărăşti să serveşti în forţele armate totul se reduce în a oferi înapoi ţării care la rândul ei ţi-a oferit atât de multe. Aveţi această oportunitate de a merge în Statele Unite, de a vă antrena, de a reveni şi de servi Armata României, de a vă servi pe dumneavoastră înşivă. Vă promit că veţi avea la fel de multe satisfacţii pe câte am avut şi eu în întreaga mea carieră şi vă doresc mult succes în activitatea şi în domeniul în care vă veţi integra”. 

La rândul său, ministrul Leş le-a urat succes în anii pe care-i vor petrece ca studenţi în cele mai prestigioase academii militare din lume şi i-a asigurat că îi va aştepta cu drag, după absolvire, pentru a activa ca ofiţeri ai Armatei României.

„Dragi elevi, veţi merge în SUA pentru a studia acolo unde puţini reuşesc să se califice şi îmi exprim convingerea că veţi face faţă cu brio tuturor solicitărilor care vă aşteaptă. Știu, de asemenea, că nu va fi uşor departe de familie şi de prieteni, însă nu uitaţi că a fi militari în Armata României este mai mult decât o profesie, este un destin, iar forma de pregătire pe care o veţi urma vă va oferi o deschidere internaţională ce va reprezenta un atu în viitoarea carieră de cadru militar al Armatei României. Valorile fundamentale precum disciplina, datoria, respectul faţă de semeni, dragostea faţă de ţară şi onoare militară, deprinse şi clădite în caracterul şi inima voastră ca elevi ai liceelor militare, vă vor ajuta să vă integraţi şi să vă afirmaţi ca studenţi redutabili ai acestor academii. Vom avea nevoie, pe viitor, de întreaga dumneavoastră experienţă acumulată în academiile din SUA şi de competenţele pe care urmează să le probaţi în anii viitori”, le-a transmis Gabriel Leş.

Ministrul Leş i-a premiat şi pe doi studenţi absolvenţi ai Academiilor Militare din SUA - sublocotenent Ovidiu Gabriel Baciu-Ureche, absolvent al Academiei Militare West Point, şi sublocotenent Marian Petruţ Ghiţă, absolvent al Academiei Militare Colorado Springs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei trei elevi militari admişi în SUA au fost felicitaţi de ministrul Apărării Naţionale.
 Vizualizări articol: 1636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cei trei elevi militari admişi în SUA au fost felicitaţi de ministrul Apărării Naţionale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei