Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 130 (7131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Angelica Fădor: "Guvernul nu va rezolva nici în acest an problema şcolilor cu toaleta în curte"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor consideră că actualul Guvern nu va rezolva nici în acest an problema şcolilor cu toaleta în curte, în ciuda tuturor declaraţiilor optimiste ale miniştrilor Educaţiei şi Finanţelor de la începutul acestui an. Angelica Fădor a declarat că după campania electorală şi alegerile europarlamentare, guvernanţii ar trebui să revină cu picioarele pe pământ şi să se ocupe de punerea în practică a promisiunilor cuprinse în Programul de Guvernare, „reabilitarea/modernizarea clădirilor şcolare pentru ca toate unităţile de învăţământ să obţină autorizaţii de funcţionare - sanitară şi ISU” fiind una dintre acestea. Fădor a spus că potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, la începutul anului 2019, în reţeaua de învăţământ preuniversitar de stat mai funcţionau 1.180 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în exteriorul construcţiilor de învăţământ, deşi la finalul anului 2017 erau raportate 2.219 unităţi de învăţământ cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă şi fără canalizare. „Dacă analizăm datele, ar însemna că, în cursul anului 2018, au fost soluţionate situaţiile din peste 1.000 de şcoli din ţară. Greu de crezut, realitatea contrazicând acest artificiu al Guvernului, această cosmetizare a statisticii doar pentru <a da bine>. De altfel, ministrul Educaţiei naţionale, Ecaterina Andronescu, anunţa în luna februarie că va implementa un proiect astfel încât <cele 1.489 de şcoli care au încă toaleta în curte să aibă grupuri sanitare normale şi fireşti pentru secolul XXI, în care trăim>”, a spus deputatul PNL de Suceava. El a amintit şi de faptul că fostul ministru al Educaţiei, Liviu Marian Pop, publica, în ianuarie 2018, o listă cu 2.418 şcoli care au toaletă în curte. „Constatăm că există neconcordanţe majore între datele făcute publice de responsabilii din domeniul Educaţiei privind numărul şcolilor cu toaleta în curte, iar pentru că situaţia nu le face cinste deloc încearcă să diminueze, din condei, numărul acestora”, a menţionat Angelica Fădor. Ea a mai declarat că în şedinţa de Guvern din data de 30 mai a fost aprobată o Hotărâre de Guvern prin care Ministerul Educaţiei Naţionale va transfera către primării suma de 64,9 milioane de lei pentru a rezolva problema a 858 de şcoli care au toaletă în curte, fără apă curentă şi canalizare.

„Cu toate acestea, ministrul Educaţiei nu a reuşit să obţină finanţare decât pentru 858 şcoli, dar şi aceasta mult prea târziu pentru ca lucrările să fie finalizate înaintea începerii noului an şcolar”, a atras atenţia deputatul liberal. Angelica Fădor a mai precizat că până atunci, primarii vor trebui să realizeze proiectele tehnice şi selecţia firmelor care să facă aceste lucrări, ea adăugând că se îndoieşte de faptul că în decurs de trei luni se vor putea efectua şi procedurile şi execuţia lucrărilor. „Din păcate, această problemă va trena şi doar un guvern capabil să gestioneze proiecte şi programe serioase va reuşi să aducă civilizaţia în şcolile din mediul rural românesc”, a încheiat Angelica Fădor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor: "Guvernul nu va rezolva nici în acest an problema şcolilor cu toaleta în curte".
 Vizualizări articol: 1163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Angelica Fădor: "Guvernul nu va rezolva nici în acest an problema şcolilor cu toaleta în curte"1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei