Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 128 (7129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Examen

5.456 de elevi s-au înscris pentru bacalaureat, 556 fiind absolvenți ai promoțiilor anterioare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

5.456 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru a susţine probele examenului de bacalaureat, sesiunea din vară, 556 dintre aceştia fiind absolvenţi ai promoţiilor anterioare.

Evaluarea a debutat în 3 iunie, cu examenul oral la limba română, testare la care sunt așteptați 4.937 elevi, iar diferența de 519 o reprezintă candidații care au susținut proba în serii anterioare.

Proba va continua în data de 4 iunie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 - 6 iunie).

În zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D). 4.066 elevi vor susține proba, diferența de 1.390  fiind reprezentată de candidații care au echivalat proba cu certificate ECDL sau CERTIPRO sau au susținut proba în serii anterioare.

În perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C). Vor susține proba 4.480 elevi (limba engleză – 3958, limba franceză – 504, limba germană – 17, limba spaniolă – 1). Diferența de 976 o reprezintă candidații care au echivalat competențele cu certificate europene în cadrul unor examene cu recunoaștere internațională sau au susținut proba în serii anterioare.

La probele A, B, C, D (competențe lingvistice și digitale) centre de examen sunt toate liceele de stat și particulare (40), cu excepția liceelor particulare: Liceul Teoretic ”Moldova” Suceava, Liceul Tehnologic ”Moldova Suceava”, Liceul Tehnologic ”Virgil Madgearu” Suceava, Centrul de Studii ''Ștefan cel Mare și Sfânt - Bucovina" Câmpulung Moldovenesc, Liceul ”Natanael” Suceava - arondate la licee de stat datorită numărului mic de candidaţi.

 

Peste 135.000 de candidați la nivel național

Conform situației centralizate la nivel național, 135.655 de absolvenți de liceu (116.037 din promoția curentă și 19.618 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susține examenul național de bacalaureat 2019 în prima sesiune.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/ limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/ respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. În situația în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Examenul național de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 5.456 de elevi s-au înscris pentru bacalaureat, 556 fiind absolvenți ai promoțiilor anterioare.
 Vizualizări articol: 1271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5.456 de elevi s-au înscris pentru bacalaureat, 556 fiind absolvenți ai promoțiilor anterioare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei