Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 127 (7128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Activităţi

Ziua de 1 Iunie a fost sărbătorită şi la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Internaţională a Copilului a fost sărbătorită sâmbătă şi la Fălticeni, cu toate că ploaia a dat peste cap programul pregătit de primăria municipiului. O parte din activităţile planificate în aer liber s-au desfăşurat  în sala de spectacole a Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” şi în sala de sport “Gabriel Udişteanu”.

Începând cu ora 10,00, Grupul Local de Tineret „Aripi în Europa”, în parteneriat cu instituţiile culturale, grădiniţele şi şcolile gimnaziale, au organizat mai multe activităţi în care au fost implicaţi copiii. La ora 9.00, 35 de voluntari au pregătit baloane, hârtie creponată, vopsele şi cretă colorată pentru a marca zona de joacă amenajată pe Aleea Pietonală, în faţa clădirii administraţiei locale. După o repriză de desene pe asfalt, membrii Grupului „Aripi în Europa”  i-au implicat pe copii în proiectul „Dansuri la locul de întâlnire”, cei mici fiind invitaţi să imite mişcările voluntarilor care dansau pe ritmurile unui colaj cu cele mai frumoase cântece pentru copii. După ce s-au împrietenit cu liceenii, preşcolarii au jucat diverse jocuri de socializare adaptate vârstei până la venirea ploii.

Una din cele mai îndrăgite activităţi de la petrecerile pentru copii este face painting-ul, sau pictura pe faţă cu culori speciale pentru piele. Din cauza condiţiilor meteo activitatea s-a mutat în holul primăriei, dorinţele copiilor ca pe feţe să aibă modele de prinţese, fluturaşi, Spiderman, Batman, căţeluşi sau pisicuţă fiind îndeplinite.

 

Tenis de câmp pentru copii

Început pe terenul cu zgură de la Baza „Nada Florilor”, Turneul de tenis de câmp Cupa “1 Iunie”, organizat sub egida Federaţiei Române de Tenis de Clubul ACS „Nada Florilor” şi Primăria Fălticeni, a reunit peste 50 de copii din judeţul Suceava cu vârsta maximă de 10 ani împliniţi. După numai o oră de joc meciurile s-au mutat în Sala de sport “Gabriel Udişteanu”, unde cei mici au arătat nivelul de pregătire. Dacă pentru unii au fost lacrimi de bucurie când au primit cupe sau medalii, pentru alţii au fost lacrimi amare, pentru că mai trebuie să se pregătească pentru un loc pe podium sau poate că norocul nu a fost de partea lor în această zi. La final toţi copiii au fost răsplătiţi cu premii şi dulciuri şi au fost felicitaţi de primarul Cătălin Coman, care le-a spus micuţilor şi părinţilor care i-au însoţit că au tot sprijinul administraţiei publice locale pentru a ajunge la performanţă. Părinţii şi primarul Coman le-au cântat micuţilor, de ziua lor, „La mulţi ani!”

 

Expoziţie cu sute de jucării

Începând cu ora 13,00 Asociaţia „Muzeul Jucăriilor", cu sediul în Bucureşti, a vernisat pentru prima dată o expoziţie de anvergură, la Fălticeni, gazdă fiind Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni. Jucăriile din perioada 1920-1980 aparţin colecţionarilor Cristian şi Mihai Dumitru şi fiecare jucărie are o poveste a ei. Fiecare jucărie a fost martora unei emoţii, a unei lacrimi, a unui vis împlinit, a fost ascunsă în sacul lui Moş Gerilă sau fost cumpărată cu ultimul bănuţ de copii.

„Noi venim cu mult entuziasm şi punem gratuit la dispoziţie această expoziţie în cadrul parteneriatelor cu muzeele din ţară. Este a 40-a expoziţie de jucării şi în ea o să revedeţi foarte multe jucării ale copilăriei româneşti, pentru că asta vrem să facem: un muzeu al copilăriei româneşti. Sunt jucării adunate din România în ultimii 40 de ani, pe care le-am căutat prin poduri, pe la prietenei, prin librării. Considerăm că este valoroasă expoziţia noastră, pentru că jucăriile prezentate au înfrumuseţat o parte a copilăriei românilor: a părinţilor, a bunicilor noştri. Avem jucării din anii 20 – 30 până în anii 80. Mulţi dintre părinţi au recunoscut jucăriile, probabil le-au avut în copilărie, această expoziţie având şi o valoare sentimentală”, a precizat Cristian Dumitru.

„Organizatorii au făcut eforturi deosebite pentru a ne putea oferi asemenea minunăţii, mi-a plăcut foarte mult, am regăsit şi eu multe din jucăriile copilăriei. Voi  reveni, pentru că sunt lucruri frumoase şi ne bucurăm că aceste jucării deosebite sunt astăzi la Fălticeni”, a declarat primarul Cătălin Coman.

În parteneriat cu Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, Clubul Copiilor şi instituţiile de învăţământ din Fălticeni, Primăria şi Consiliul Local au organizat de la ora 15.00 un spectacol artistic şi finala concursului „Ai şi tu talent”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua de 1 Iunie a fost sărbătorită şi la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1205 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ziua de 1 Iunie a fost sărbătorită şi la Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei