Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 127 (7128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Inconştienţă maximă

Urmărire pe o distanţă de 10 km şi focuri de armă pentru prinderea unui şofer băut şi fără permis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cursă de urmărire de 10 km pe drumurile din apropierea Rădăuţiului pentru prinderea unui şofer care nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor. S-a întâmplat sâmbătă după-amiază, iar pentru prinderea şoferului fugar a fost nevoie de sprijinul a doi şoferi aflaţi şi ei în trafic, dar şi de şase focuri de armă.

Aflaţi în misiune, poliţiştii din Marginea au încercat să oprească un autoturism marca Alfa Romeo, numai că şoferul nu doar că a ignorat semnalele, dar a încercat să scape apăsând pedala de acceleraţie. A urmat o cursă pe ruta Horodnic – Voitinel, iar în ajutorul poliţiştilor au sărit un şofer din Marginea şi altul din Horodnic.

În tot acest timp, poliţiştii l-au somat pe şofer să oprească, dar nici focurile de armă trase nu au avut darul de a-l convinge să se supună somaţiilor. La Voitinel, în timp ce încercau să-l blocheze pe şoferul fugar, acesta a intrat cu maşina în Logan-ul Poliţiei, provocând avarii ambelor autoturisme.

În momentul impactului, şoferul şi cei trei colegi de drum au coborât din maşină şi au încercat să scape fugind prin grădinile oamenilor. Trei dintre ei, printre care şi şoferul, nu au reuşit să ajungă prea departe şi au fost prinşi, în timp ce al patrulea a fost identificat şi a ajuns şi el la poliţie ceva mai târziu.

Şoferul a fost identificat în persoana lui Vasile Remus Farcaş, în vârstă de 30 de ani, din Vicovu de Sus. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, şoferul nu avea nici permis de conducere. El a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, iar duminică procurorul de caz a dispus faţă de acesta măsura controlului judiciar şi interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Vasile Remus Farcaş este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „distrugere”.

Comisarul Marius Ciotău, preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor, organizaţia Suceava, a cerut în mod imperativ factorilor de decizie să înăsprească legislaţia rutieră pentru ca astfel de evenimente să se reducă numeric.

„De ceva vreme ne confruntăm cu un adevărat val de şoferi care ignoră orice regulă de conduită şi pleacă pe şosele sub influenţa băuturilor alcoolice, fără a avea permis de conducere sau cu permisul de conducere suspendat. Astfel de persoane sunt un real pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic, iar dacă nu vom veni cu legi care să sancţioneze mai drastic astfel de abateri consecinţele vor fi dintre cele mai grave”, a arătat comisarul Marius Ciotău.

 

Şoferul fugar are şi condamnări pentru furturi

Vasile Remus Farcaş nu este un necunoscut pentru poliţişti. El are la activ condamnări pentru fapte de furt, condamnări pe care le-a şi executat.

În cursul anului 2015, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare în lipsă pentru comiterea a trei infracţiuni.

Vasile Remuş Farcaş a fost dat în urmărire naţională prin dispoziţia Inspectoratului General al Poliţiei Române, fiind dat ulterior în urmărire şi pe plan internaţional. Autorităţile germane l-au identificat şi extrădat după câteva săptămâni. Suceveanul a fost preluat de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti de poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, arestat, escortat și introdus direct în arestul I.P.J. Suceava.

Ulterior, Vasile Remuş Farcaş a fost judecat şi condamnat pentru comiterea infracţiunilor de tăinuire, înşelăciune şi furt calificat.

El a fost acuzat că a sustras certificatul de înmatriculare al unei maşini, iar apoi l-a dat „garanţie” unei persoane de la care a împrumutat o sumă de bani. Bineînţeles că ulterior acesta nu a mai dat nici un semn de viaţă, iar păgubitul a aflat că certificatul de înmatriculare este al unei alte victime a aceluiaşi Farcaş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urmărire pe o distanţă de 10 km şi focuri de armă pentru prinderea unui şofer băut şi fără permis.
 Vizualizări articol: 6739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Urmărire pe o distanţă de 10 km şi focuri de armă pentru prinderea unui şofer băut şi fără permis5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei