Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 127 (7128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Investiţii

Municipiul Vatra Dornei se transformă anul aceasta într-un imens şantier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Vatra Dornei se transformă anul acesta într-un imens şantier. Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheş, a declarat că în acest municipiu sunt în derulare lucrările la trei proiecte extrem de importante, unul pentru reabilitarea sistemului de termoficare şi două pentru reabilitarea, modernizarea şi asfaltarea mai multor străzi din acest municipiu. Ilie Boncheş a subliniat faptul că cele trei proiecte se realizează atât din fonduri europene, guvernamentale, cât şi din fonduri de la bugetul local, iar municipalitatea se va preocupa îndeaproape ca investiţiile să fie de o calitate superioară. El a arătat că reabilitarea reţelei stradale din municipiu reprezintă o prioritate pentru Primăria Vatra Dornei, motiv pentru care a fost promovat un proiect european prin care a fost obţinută o finanţare de aproape 15 milioane de lei, prin care vor fi reabilitate şi modernizate 12 străzi, respectiv Bistriţei, Chilia, Foresta, Bărnărel, Eroilor, Pinului, Schitului, Sondei, Dornelor, Vasile Litu, Telefericului şi Unirii, pe o lungime totală de 10,4 kilometri. El a spus că în urma licitaţiei, contractul pentru execuţia lucrărilor în cadrul acestui proiect este de 12,2 milioane de lei, cu tot cu TVA, constructorul fiind compania SC Frasinul SRL. Ilie Boncheş a mai declarat că cele 12 străzi deservesc mai multe zone de locuinţe, dar şi obiective turistice şi zone de agrement.

De asemenea, primarul din Vatra Dornei a spus că tot de anul acesta au început şi lucrările în cadrul unui amplu proiect de reabilitare a sistemului de termoficare din municipiu. Ilie Boncheş a explicat că prin acest proiect, de aproape 27 de milioane de lei, vor fi rezolvate problemele importante ale sistemului de termoficare din municipiu, de la înlocuirea unei porţiuni din reţeaua de transport şi până la modernizarea centralei termice şi dotarea acesteia cu trei cazane noi pentru producerea agentului termic. Boncheş a arătat că şi în cadrul acestui proiect vor fi realizate lucrări pe mai multe străzi din municipiu. Astfel, el a arătat că reţeaua de transport a agentului termic primar va fi înlocuită pe o lungime de aproximativ 2,1 kilometri, de la sursa de producere a agentului termic pe următorul traseu: Centrala Termică – Str. Unirii – Str. Vicilicilor – Str. Republici – Hotel Călimani. Proiectul mai include şi reabilitarea tronsonului de transport al agentului termic, respectiv realizarea a 14 cămine de vane din beton.

 

Ilie Boncheş le mulţumeşte dornenilor interesaţi de calitatea lucrărilor din municipiu

Ilie Boncheş a ţinut să facă referire la recentele informaţii apărute în spaţiul public legate de lucrările de asfaltare de pe strada Dornelor, respectiv o serie de imagini în care o porţiune de asfalt se desprindea după ce a fost turnat. Ilie Boncheş a ţinut să le mulţumească dornenilor care sunt interesaţi de calitatea lucrărilor care se realizează în municipiu. Primarul din Vatra Dornei a explicat că în zona respectivă investiţia nu este finalizată şi i-a asigurat pe locuitorii municipiului că lucrările vor fi de calitate. „Filmarea care a apărut în spaţiul public a fost realizată în pichetul numărul 6 de pe strada Dornelor, unde în lateral urmează să fie asfaltată şi o parcare. În această etapă a lucrării, constructorul şi-a generat o suprafaţă suplimentară de asfalt în lateral, pentru a putea fi tăiată cât mai corect şi pentru a da o suprafaţă unitară parcării. Și vreau să subliniez din nou că asfaltarea în zona respectivă nu este finalizată”, a declarat Ilie Boncheş.

La rândul său, directorul general al proiectantului general al lucrării, SC Topgeosys SRL, Adrian Jugariu, a explicat că în zona respectivă s-a amorsat suprafaţa în totalitate, priza între sistemul existent şi stratul suport fiind realizată mai puţin pe porţiunea laterală constituită din excesul de asfalt care a fost îndepărtat. „Ceea ce s-a turnat în zona respectivă nu este un strat de uzură, ci unul suport – binder, de aproximativ şase centimetri, peste care urmează a se turna, în etapa finală a lucrării, stratul de uzură, mixturi asfaltice stabilizate, în grosime de minim 5 cm”, a declarat Adrian Jugariu. El a subliniat faptul că după publicarea imaginilor, lucrările au fost supravegheate atât de către dirigintele de şantier, de un reprezentant al Inspecţiei de Stat în Construcţii, precum şi de către reprezentanţi ai beneficiarului. „În etapele următoare de derulare a proiectului urmează tăierea marginilor, turnarea binderului pentru parcările laterale, ridicarea căminelor la cotă şi reabilitarea trotuarelor. Abia apoi urmează să se toarne stratul de uzură pe întreaga suprafaţă, atât pe stradă, cât şi în parcarea respectivă”, a mai spus Adrian Jugariu.

Pe de altă parte, Ilie Boncheş a spus că lucrarea pe str. Dornei face parte dintr-un proiect amplu finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional, de către Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, şi se va afla timp de 5 ani de zile în monitorizare.

„Îi asigurăm pe dorneni că toţi factorii implicaţi îşi doresc o calitate superioară a lucrării, mai ales că drumul va face faţă unui trafic foarte greu şi va trebui să aibă cel puţin cinci ani aceeaşi formă ca în momentul recepţiei proiectului, constructorul obligându-se, prin oferta sa, să respecte această condiţie”, a declarat Ilie Boncheş.

El a ţinut să reamintească faptul că un alt proiect de asfaltare a străzilor din municipiu este finanţat din fonduri proprii ale primăriei, valoarea totală a investiţiilor fiind de 5,1 milioane de lei. Contractul pentru lucrările la obiectivul de investiţii „Asfaltare străzi în municipiul Vatra Dornei” a fost câştigat de firma „Transilvania Grand Construcţii” SRL. Ilie Boncheş a arătat că lucrările se vor realiza pe străzile Gladiolelor, Calea Transilvania (în zona blocurilor), Piscului, Azurului şi Negreşti. Lucrările ar urma să fie finalizate în termen de 24 de luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipiul Vatra Dornei se transformă anul aceasta într-un imens şantier.
 Vizualizări articol: 3130 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Municipiul Vatra Dornei se transformă anul aceasta într-un imens şantier5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei