Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 120 (7121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Activităţi

Profesori suceveni, prezenţi la cursul „Gestionarea conflictelor, inteligenţa emoţională şi prevenirea bullying-ului”, în Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesori de la Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare’’ Cajvana au participat, în perioada 22-27 aprilie 2019, la cursul Erasmus+ „Gestionarea conflictelor, inteligenţa emoţională şi prevenirea bullying-ului”, desfăşurat în oraşul italian Florenţa, la Europans Teacher Academy. Acest curs a fost creat pentru a putea înţelege dinamica grupurilor şi cum afectează clasa, tensiunile, alianţele, relaţiile dintre elevi, care pot interveni în mod negativ şi pot crea un mediu şcolar nefavorabil. Profesoarele Mihaela Ilişoi, Alina Teleagă şi Mirela Solcan au reuşit la acest curs să înţeleagă mai bine tipurile variate de conflicte şi cum să le folosească ca o oportunitate.

Prof. înv. primar Lidia Loredana Seserman, responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare’’ Cajvana, a spus: „Cu ajutorul activităţilor practice care pot fi folosite imediat în clasă, profesorii îşi vor putea îmbunătăţi abilitatea de a modela şi încuraja învăţarea activă, empatia printre elevii din ziua de azi”.

Profesorii participanţi s-au familiarizat cu practici eficiente de prevenire şi combatere a fenomenului de bullying în rândul elevilor. De asemenea, au dobândit abilităţi de gestionare a situaţiilor conflictuale, dar şi a altor forme de agresiune care pot diminua motivaţia şi stima de sine.

Profesoara Anastasia Mitrofan, responsabila cu proiectele europene la nivelul şcolii căjvănene, a declarat: „Cursul <Gestionare conflictelor, inteligenţa emoţională şi prevenirea bullying-ului> desfăşurat în oraşul italian Florenţa este parte a proiectului Erasmus <Dialog între generaţii>, primul proiect european ce s-a implementat în şcoala noastră. Cu siguranţă vor urma şi altele. Reprezint o echipă tânără, formată din profesori implicaţi, dedicaţi profesiei, al cărei entuziasm ne-a ajutat şi ne va ajuta să realizam lucruri importante în domeniul proiectelor europene.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesori suceveni, prezenţi la cursul „Gestionarea conflictelor, inteligenţa emoţională şi prevenirea bullying-ului”, în Italia.
 Vizualizări articol: 1856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesori suceveni, prezenţi la cursul „Gestionarea conflictelor, inteligenţa emoţională şi prevenirea bullying-ului”, în Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei