Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 119 (7120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Condamnare

Un recidivist în infracţiuni rutiere, care a încercat să mituiască poliţişti, trimis 3 ani şi 4 luni după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un bărbat din comuna Frumosu, în vârstă de 71 de ani, trimis în judecată şi condamnat pentru conducere fără permis şi refuzul de a i se recolta probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, care a avut la activ şi o faptă de dare de mită faţă de doi poliţişti, a fost săltat de poliţişti pentru că are de executat 3 ani şi 4 luni de închisoare.

Grigorie Nemciuc a fost ridicat de poliţiştii de la Secţia Rurală Vama în ziua de 22 mai, în urma comunicării de către instanţă a mandatului definitiv.

Grigorie Nemciuc a fost condamnat de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, sentinţa fiind menţinută şi de Curtea de Apel Suceava.

Acesta a primit mai multe pedepse, cumulate, pentru refuz de recoltare de probe biologice şi conducere fără permis, în timp ce altă sentinţă mai veche, privind o pedeapsă cu suspendare, a fost anulată şi transformată în pedeapsă cu executare. Pedeapsa finală a fost de 3 ani şi 4 luni de închisoare, în regim de detenţie, la care se adaugă pedeapsa amenzii penale de 3.600 de lei.

 

Episodul cu darea de mită

Pe 24 mai 2017, în jurul orei 14.00, poliţiştii de la Secţia Rurală 14 Vama, aflaţi în serviciul de control pe DJ 176 din localitate, au oprit un autoturism Dacia la volanul căruia a fost identificat Grigorie Nemciuc. Verificările făcute de poliţişti în bazele de date au indicat faptul că bărbatul este posesor de permis de conducere, dar dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice îi era suspendat ca urmare a unei infracţiuni rutiere din 2016. Atunci, în 2016, bărbatul refuzase prelevarea de mostre biologice. Aşadar, pentru bărbat urma un al doilea dosar penal la regimul rutier, ceea ce este similar de regulă cu închisoarea cu executare.

„Le-a promis agenţilor de poliţie care îl însoţeau pentru cercetări că le va remite o sumă de bani – respectiv 100 de euro pentru fiecare, pentru ca lucrătorii de poliţie să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu-i întocmească dosar penal, precum şi să nu ia vreo altă măsură legală”, au arătat într-un comunicat de presă la vremea respectivă procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procurorii au mai menţionat în rechizitoriul de trimitere în judecată că bărbatul le-a promis poliţiştilor şi în sediul Secţiei Rurale Vama că le va oferi bani, cerându-le agenţilor un răgaz de doar câteva ore, pentru a merge acasă, după bani. Poliţiştii de la Vama au anunţat însă structura anticorupţie, privind tentativa de dare de mită. Pentru această faptă inculpatul a primit doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, precum şi o amendă penală de 3.600 de lei. În cele din urmă, cumulul de infracţiuni l-a adus în faţa unei condamnări cu executare pe bărbatul din comuna Frumosu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un recidivist în infracţiuni rutiere, care a încercat să mituiască poliţişti, trimis 3 ani şi 4 luni după gratii.
 Vizualizări articol: 1478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Un recidivist în infracţiuni rutiere, care a încercat să mituiască poliţişti, trimis 3 ani şi 4 luni după gratii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei