Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 119 (7120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Campanie globală

Activităţi pentru o educaţie incluzivă, de calitate şi gratuită, la Şcoala ”Miron Costin” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava a organizat, săptămâna trecută, o serie de activităţi dedicate proiectului internaţional ”Campania Globală pentru Educaţie”, iniţiat de Organizaţia Salvaţi Copiii,o mişcare al cărei scop este acela de a combate criza globală din domeniul educaţiei.

950 de elevi şi 45 de cadre didactice din unitate au fost mobilizate în acţiunile ediţiei din acest an, care are ca temă „Educaţie publică incluzivă, de calitate şi gratuită - de la drept la realitate”.

Sub sloganul „De la drept la realitate”, elevii au participat la activităţi şi dezbateri care au avut ca subiect central educaţia şi importanţa acesteia, dar şi situaţiile elevilor care nu au acces la educaţie şi nu se pot bucura de acest drept.

Potrivit organizatorilor, vineri, 17 mai, 90 de elevi, alături de membrii Consiliului Şcolar al Elevilor şi şase cadre didactice, au participat la o activitate complexă care a cuprins dezbateri legate de mesajele scrise pe afişele Organizaţiei Salvaţi Copiii, prezentări ale scrisorilor adresate autorităţilor române, postere, dar şi prezentări privind situaţia actuală a educaţiei în România. Activitatea s-a încheiat cu un flash-mob al elevilor din clasa a II-a B, îndrumaţi de prof. Maria Bestiuc Afanasov.

Scopul a fost ca, pornind de la cele aflate şi discutate în cadrul activităţilor, fiecare copil să adreseze un mesaj autorităţilor române (în special celor centrale – Parlamentul României şi Ministerul Educaţiei Naţionale), prin care să le solicite luarea măsurilor necesare pentru ca ei, colegii, prietenii lor şi fiecare copil din România să se poată bucura cu adevărat de accesul la o educaţie publică incluzivă, de calitate şi gratuită.

„Anul 2019 este foarte important pentru educaţie. La nivelul Organizaţiei Naţiunilor Unite, Obiectivul 4 de Dezvoltare Durabilă, dedicat educaţiei, va fi analizat în cadrul Forumului Politic la Nivel Înalt. În acest an, Forumul va reuni şefii de stat din întreaga lume, având loc odată cu Adunarea Generală a ONU, în septembrie 2019.Şi pentru Campania Globală pentru Educaţie, acest an este unul important, mişcarea aflându-se la cea de a 20-a aniversare”, au transmis organizatorii.

Potrivit acestora, în actualul context naţional, obiectivele urmărite în cadrul ediţiei din acest an a Campaniei Globale pentru Educaţie sunt: sensibilizarea opiniei publice şi a factorilor de decizie cu privire la riscul educaţional cu care se confruntă importante categorii de copii din România; facilitarea şi încurajarea participării elevilor la luarea deciziilor care influenţează asigurarea dreptului la o educaţie de calitate.

Cadrele didactice coordonatoare au fost prof. Alina Manuela Cozmanciuc şi prof. Ancuţa Raluca Cucu, sub îndrumarea directorului prof. Dumitru Moraru şi a directorului adjunct Ancuţa Nadia Gulei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activităţi pentru o educaţie incluzivă, de calitate şi gratuită, la Şcoala ”Miron Costin” Suceava.
 Vizualizări articol: 1249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activităţi pentru o educaţie incluzivă, de calitate şi gratuită, la Şcoala ”Miron Costin” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei