Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 111 (7112)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Final de carieră

Rugbistul de legendă sucevean Petru Bălan a agăţat ghetele în cui la aproape 43 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre jucătorii de rugby cei mai reprezentativi ai României din ultimii douăzeci de ani, suceveanul Petru Bălan, şi-a încheiat cariera de jucător la finele săptămânii trecute, la aproape 43 de ani. Născut în iulie 1976, pilierul din Suceava s-a dovedit a fi un sportiv longeviv, care probabil ar mai putea juca încă vreo câţiva ani, dacă ar dori, la nivelul rugby-ului din România.

„După o cariera internaţională remarcabilă în tricoul României, dar şi la cluburi ca Dinamo, Grenoble, Biarritz, Brive sau Timişoara Saracens, jucătorul sucevean a fost titular în victoria echipei sale Tournon Tain, 36-33, împotriva Nantua, în ultimul meci acasă al sezonului în Federale 2, a informat presa locală franceză”, au scris cei de la Club 16 - Fan Club Rugby România. Echipa de club la care a jucat în ultimul sezon i-a organizat un moment festiv cu ocazia retragerii.  

Petru Bălan şi-a început cariera pe terenul Unirea din lunca Sucevei, formându-se la CSM Bucovina Suceava, de unde a făcut pasul la Dinamo, care a fost rampa sa de lansare în rugby-ul internaţional. Campion cu Dinamo, Bălan s-a transferat în 2001 în Franţa, la Grenoble, unde juca deja un sportiv din Moldova, bârlădeanul Ovidiu Toniţa.

Datorită evoluţiilor remarcabile din linia I, suceveanul a ajuns să evolueze la unul dintre cele mai tari cluburi din Franţa, Biarritz. Cu această echipă Petru Bălan a câştigat campionatul Franţei. Pentru cei mai puţin familiarizaţi cu acest sport, campionatul Franţei este considerat cel mai puternic din Europa şi chiar din lume, în Top 14, prima ligă, fiind adunaţi cei mai buni jucători din lume. Petru Bălan a fost un adevărat stâlp al liniei I şi a jucat şi în finala competiţiei echivalente cu Liga Campionilor de la fotbal, fiind desemnat în mai multe rânduri în echipa ideală a campionatului Top 14 din Franţa.

Petru Bălan a strâns peste 50 de selecţii la echipa naţională a României. La Cupa Mondială de Rugby din 1999 a jucat în toate meciurile, inclusiv în victoria României cu SUA 27-25.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rugbistul de legendă sucevean Petru Bălan a agăţat ghetele în cui la aproape 43 de ani.
 Vizualizări articol: 1612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Rugbistul de legendă sucevean Petru Bălan a agăţat ghetele în cui la aproape 43 de ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei