Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 105 (7106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nereguli

Nerespectarea normelor de igienă este principala problemă constatată în controalele efectuate de inspectorii DSP

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava a efectuat, în luna aprilie a.c., mai multe controale și a aplicat 18 sancțiuni contravenționale pentru neconformitățile constatate: 15 amenzi, în valoare totală de 38.800 de lei, şi 3 avertismente.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de directorul executiv al DSP Suceava, dr. Liliana Grădinaru, și de șeful Serviciului de Control în Sănătate Publică, dr. Dinu Sădean, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale inspectorii sanitari au efectuat 97 de controale în unităţi de turism și alimentaţie publică. Pentru deficienţele de ordin igienico-sanitar constatate au fost recomandate măsuri de remediere şi s-au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.800 de lei. Printre deficienţele constatate se numără: neefectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție în spațiul destinat preparării și depozitării mâncărurilor gătite, neasigurarea controlului şi înregistrării temperaturii în spaţiile frigorifice în care se păstrează produse alimentare perisabile, lipsa substanţelor biocide necesare efectuării operaţiunilor curente de dezinfecţie, lipsa marcării vizibile a suprafeţelor de lucru, potrivit reglementărilor în vigoare, lipsa dotării grupurilor sanitare pentru consumatori cu materiale și mijloace corespunzătoare pentru asigurarea igienei mâinilor, lipsa examenelor medicale periodice sau lipsa cursurilor de igienă ale personalului angajat care lucrează cu alimente.

 

Magazine, spălătorii, cabinete de înfrumusețare și cabinete dentare, toate sunt controlate de DSP

Controalele efectuate în obiectivele din categoria non-aliment au fost în număr de 113, la obiective din categoria alimentare cu apă; patru controale în unităţi de cazare hotelieră, 18 în pensiuni turistice, trei în zone de locuit, opt în unităţi comerciale, unul în spălătorie auto, unul în service auto, opt în unităţi de desfacere produse cosmetice, 22 în cabinete de înfrumuseţare, unul în cabinet de piercing şi tatuaje, 115 la utilizatorii profesionali de produse biocide, respectiv unităţi sanitare, unităţi de turism, cabinete de înfrumuseţare, un control într-o unitate de învăţământ, 22 în cabinete medicale de medicină de familie, nouă în cabinete medicale ambulatorii de specialitate, 13 în cabinete de medicină dentară, două în unităţi medico-sociale, opt în centre de permanenţă, două în unităţi de imagistică medicală și câte unul într-un laborator de analize medicale și un laborator de tehnică dentară.

La obiectivele din categoria aliment, inspectorii Direcției de Sănătate Publică au efectuat: 11 controale la producători şi ambalatori, două la distribuitori şi transportatori, 104 la retaileri, 70 în unităţi din sectorul serviciilor alimentare, 10 la producătorii primari de produse alimentare care vând direct consumatorului final.

Alte neconformităţi de ordin igienico-sanitar constatate pentru care s-au făcut recomandări, s-au dat avertismente sau amenzi au fost: nesolicitarea emiterii vizei anuale pentru autorizaţia sanitară de funcţionare, neefectuarea examinărilor medicale de control periodic conform prevederilor legale în vigoare, neefectuarea cursurilor de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă, nerespectarea normelor igienico-sanitare în vigoare pentru zonele de locuit, lipsa documentelor de reglementare sanitară.

În categoria acţiunilor comune cu alte autorităţi, au fost efectuate verificări privind condiţiile de funcţionare asigurate în staţiile locale de alimentare cu apă potabilă a localităţilor, în colaborare cu primăriile Bosanci, Calafindeşti, Dorneşti şi Voitinel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nerespectarea normelor de igienă este principala problemă constatată în controalele efectuate de inspectorii DSP.
 Vizualizări articol: 1455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nerespectarea normelor de igienă este principala problemă constatată în controalele efectuate de inspectorii DSP0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei