Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 103 (7104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La final de săptămână

Trei case au fost distruse de incendii puternice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Finele săptămânii trecute a fost marcat de trei incendii puternice, care au provocat pagube mari în trei gospodării, distrugând inclusiv case de locuit. Primul incendiu puternic a fost anunţat vinerea trecută, în jurul orei 16.00, în comuna Suceviţa. Un puternic foc se manifesta la acoperişul unei case, punând în pericol un întreg ansamblu corp comun.

„La sosirea echipajelor de pompieri, ardeau acoperişul unei locuinţe, mansarda acesteia şi un garaj, cu pericol de propagare la o a doua casă de locuit, care forma o construcţie corp comun cu locuinţa şi garajul afectate de foc, precum şi cu o clădire anexă”, a descris situaţia de la faţa locului sublocotenentul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni. La faţa locului au intervenit pompierii de la Detaşamentul Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Suceviţa.

Din cercetările ulterioare ale pompierilor a rezultat că flăcările au izbucnit din garaj, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric cu izolaţia deteriorată.

Flăcările au distrus acoperişul şi mansarda locuinţei pe aproximativ 120 mp, casa scării din lemn pe 12 mp şi garajul pe 40 mp. Au mai ars bunuri din gospodărie şi s-au degradat pereţii casei de locuit.

Pompierii au transmis că au salvat a doua casă de locuit şi construcţia anexă, cu bunurile aferente.

Pagubele au fost evaluate de proprietar la aproximativ 180.000 de lei.

 

O casă de lemn din Vatra Dornei a ars ca o torţă. Proprietara şi fiica ei au avut nevoie de îngrijiri medicale

După incendiul de vineri de la Suceviţa, pompierii au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la alte două puternice incendii care au distrus două case, una din Vatra Dornei şi una din Adâncata.

Prima alarmă s-a dat în jurul orei 1.45, în municipiul Vatra Dornei. Pompierii de la Dorna au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi o ambulanţă SMURD la o casă din municipiul staţiune. La sosirea pompierilor, casa din lemn ardea generaliza, cu pericol de propagare la un atelier de tâmplărie şi la o locuinţă aflată în apropiere.

Două femei care locuiau în casă au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Pe timpul intervenţiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarei, în vârstă de 81 de ani, şi fiicei acesteia, de 32 de ani, care au suferit atacuri de panică şi uşoare hipotermii. Femeile au fost stabilizate şi, ulterior, transportate la Centrul de Primire Urgenţe al spitalului din Vatra Dornei, pentru investigaţii suplimentare”, a declarat sublocotenentul Alin Găleată.

Focul a distrus casa în proporţie de 80%, estimează pompierii.

Din cercetările pompierilor rezultă că flăcările au izbucnit din dormitorul locuinţei, cel mai probabil, din cauza unei lămpi cu combustibil lichid, lăsată aprinsă şi nesupravegheată.

Incendiul a fost lichidat aproape de ora 5.00 dimineaţă.

Dacă locuinţa în care a pornit focul a fost distrusă aproape în totalitate, atelierul de tâmplărie şi locuinţa vecină au fost salvate.

 

O casă a ars şi la Adâncata

A doua alarmă de incendiu din noaptea de sâmbătă spre duminică s-a dat în jurul orei 4.00 dimineaţă, la Adâncata. Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Adâncata şi Hânţeşti, au intervenit cu patru autospeciale de stingere, găsind un incendiu deja puternic. Casa ardea generalizat, cu pericol de propagare la anexele gospodăreşti.

Focul a fost lichidat până în jurul orei 5.30.

Au ars acoperişul casei pe aproximativ 60 mp, tavanul din lemn, camerele de locuit şi bunuri depozitate în podul locuinţei. S-au degradat finisaje interioare şi exterioare, elemente de tâmplărie şi obiecte de mobilier.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect”, au precizat pompierii militari.

Pompierii au salvat şura, adăpostul de animale şi bucătăria de vară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei case au fost distruse de incendii puternice.
 Vizualizări articol: 1238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei case au fost distruse de incendii puternice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei