Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 103 (7104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment poliţie

Sucevenii continuă să fie înşelaţi prin metoda „şmen” la schimbul de valută

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii au atras atenţia că indivizii care încearcă să înşele suceveni prin metoda „şmen”, la schimbul de valută, nu au dispărut din judeţ, periodic apărând astfel de reclamaţii. Autorii sunt de regulă infractori voiajori, care se plimbă prin toată ţara şi sunt greu de identificat de poliţişti. Ultima pe lista victimelor este o tânără în vârstă de 25 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, înşelată prin metoda „şmen” cu suma de 755 de lei.

Pentru cine nu ştie, prin această metodă cetăţeanul de bună-credinţă, care de regulă schimbă euro în lei, ajunge de fapt să primească mai puţini bani. Ca mod de operare, autorul dă victimei o sumă de bani, o cere înapoi pentru a o renumăra, moment în care „trage” parte din bancnote în mâneca hainei ori înlocuieşte întreaga sumă cu alte bancnote pregătite dinainte. Imediat, sub pretextul că în zonă şi-au făcut apariţia poliţiştii, infractorii dispar rapid, iar victima descoperă ulterior că a fost înşelată şi a primit mai puţini bani.

Revenind la cazul de la Câmpulung Moldovenesc, victima a relatat că pe 22 aprilie, în jurul orei 10.30, s-a dus spre o casă de schimb valutar din municipiu, cu intenţia de a schimba suma de 350 de euro. În timp ce se afla pe strada Calea Transilvaniei, femeia a fost abordată de un bărbat care i-a propus să-i schimbe el banii, la un curs mai avantajos.

În timpul schimbului, necunoscutula „tras” 755 de lei, din totalul de 1.625 de lei. Persoana vătămată a realizat că a fost înşelată abia când a ajuns acasă.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de înşelăciune, înregistrat cu AN (autor necunoscut).

Având în vedere apariţia periodică a acestor înşelăciuni, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat în ultimele zile pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera schimbului ilegal de valută.

Acţiunea s-a desfăşurat pe raza municipiului Suceava şi a localităţilor adiacente, fiind verificate 54 de case de schimb valutar şi societăţi economice de profil. În cadrul acţiunii au fost aplicate amenzi în valoare  de 177.000 de lei şi au fost confiscaţi peste 10.000 de lei.     

Comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a transmis un avertisment cu privire la aceste înşelăciuni, dar şi la riscul ca păgubitul să primească bani falşi: „Pentru că astfel de infractori acţionează în apropierea unităţilor bancare şi de schimb valutar, poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu accepte astfel de propuneri, mai ales că sunt ilegale. Recomandăm, în scopul prevenirii victimizării cetăţenilor, ca astfel de tranzacţii să se efectueze doar la bănci şi casele de schimb valutar. Nu cumpăraţi valuta de la persoane neautorizate, aceasta poate fi falsă! Acest gen de infractori acţionează la câţiva metri de un birou de schimb valutar şi ar fi păcat ca sucevenii să cadă victime doar pentru un potenţial câştig nesemnificativ. În caz de suspiciune, sunaţi imediat la 112 şi reţineţi semnalmentele persoanei care v-a abordat pentru a le comunica poliţiştilor”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii continuă să fie înşelaţi prin metoda „şmen” la schimbul de valută.
 Vizualizări articol: 2795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii continuă să fie înşelaţi prin metoda „şmen” la schimbul de valută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei