Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 102 (7103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Ministrul Educaţiei consideră că alegerea locaţiei pentru noul sediul al CCD Suceava nu a fost cea mai bună soluţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că personal nu crede că locaţia aleasă pentru construcţia noului sediu al Casei Corpului Didactic (CCD) Suceava a fost cea mai bună soluţie. Prezentă ieri la Suceava, Ecaterina Andronescu a precizat că problema construcţiei noului sediu al Casei Corpului Didactic i-a fost prezentată de şeful învăţământului sucevean, în special în legătură cu necesitatea alocării de fonduri pentru continuarea lucrărilor.

De precizat că noul sediul al CCD Suceava se construieşte în comuna Şcheia, în apropierea şoselei de centură a municipiului Suceava, de la „Zidul morţii” spre Pătrăuţi. Pentru finalizarea investiţiei mai este nevoie de 4,4 milioane de lei, faţă de 3,6 milioane de lei, cât era estimat iniţial.

„Vom încerca să alocăm, nu ştiu dacă toată suma, pentru că acum se face o reevaluare a proiectului. Proiectul este început de mult şi sigur cred că este şi momentul şi timpul să încercăm să vedem ce a mai rămas din ceea ce a fost în proiectul iniţial. Nu cred că vom putea acoperi toată suma anul acesta. Dar cu o anumită sumă încercăm să contribuim”, a spus Andronescu. Ea a spus că ştie că noul sediu se află în afara municipiului Suceava, dar şi că în zonă nu există o cale de acces sau reţele de utilităţi. „Ştiu că nu au nici curent electric, nici drum şi nici reţele de apă. Am aflat de la doamna prefect că există şanse să aibă utilităţile în viitorul imediat apropiat. Personal nu cred că e o soluţie pentru Casa Corpului Didactic. Dar clădirea respectivă ar putea fi o soluţie pentru centrele de excelenţă unde să se pregătească loturile de elevi care sunt performante şi care merg la etapele şi concursurile naţionale şi internaţionale”, consideră ministrul Educaţiei.

Pe de altă parte, ea a spus că tot ieri a discutat cu ministrul Tineretului şi Sportului în legătură cu posibilitatea ca o parte în care funcţionează Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava să fie transferat acestei instituţii. „IŞJ Suceava are nevoie de spaţii suplimentare, şi o parte din clădirea în care îşi desfăşoară activitatea aparţine Ministerului Tineretului. Încercăm printr-o Hotărâre de Guvern să transferăm în totalitate clădirea către IŞJ, care în opinia mea ar trebui să lucreze împreună şi cu Casa Corpului Didactic”, a mai precizat ministrul Educaţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Educaţiei consideră că alegerea locaţiei pentru noul sediul al CCD Suceava nu a fost cea mai bună soluţie.
 Vizualizări articol: 3042 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Ministrul Educaţiei consideră că alegerea locaţiei pentru noul sediul al CCD Suceava nu a fost cea mai bună soluţie1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei