Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 102 (7103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Made for Europe”

Cele mai bune proiecte europene implementate de şcolile sucevene, laureate la nivel naţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 18-21 aprilie 2019, la Cluj-Napoca s-a desfăşurat faza naţională aConcursului „Made for Europe”, competiţie adresatăunităţilor şcolare care au finalizat proiecte cu finanţare europeană (Erasmus+ - Programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport; eTwining, Junior Achievement).

Etapa naţională a ediţiei a XIII-a a concursului a reunit peste 131 de unităţi şcolare, fiecare cu câte un echipaj, prezentându-se 129 de produse finale.

Judeţul Suceava a fostreprezentat de patru elevi.

Eleva Maria Nicoleta Bolocan, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, din clasa a XII-a, a obţinut Premiul I pentru produsul final „Ghid turistic interactiv” din cadrul proiectului Erasmus Plus KA2, cu titlul „Cooperative interactive learning”, prof. coordonator Violeta Iacentiuc.

Eleva Ionela Ancuţa Mitrofan, din clasa a XII-a, de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor, şi-a adjudecat tot Premiul I pentru produsul final „Mireasma Muntelui – săpun de casă” din cadrul proiectului educaţional Junior Achievement, cu titlul „Clean Skin”, prof. coordonatorValentina Pîrvu.

De asemenea, eleviiRamona Geanina Cîmpan, din clasa a X-a, şi Cristian Fomin, din clasa a VIII-a, de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, au obţinut Menţiunepentru produsul final „Parc educaţional”, din cadrul proiectului Erasmus+ KA1, cu titlul „Noi perspective asupra învăţării autentice prin utilizarea cadrului natural în mod transdisciplinar”, prof. coordonator Ana Maria Fomin.

Inspectorul de proiecte educaţionale al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, prof. Lidia Acostoaie, membru în Comisia centrală a Ministerului Educaţiei Naţionale, a menţionat că “a fost o competiţie care s-a bucurat de o prezenţă deosebită şi care şi-a dorit să pună în valoare inteligenţa şi creativitatea elevilor şi ale cadrelor didactice. Au fost în competiţie proiecte europene de succes, produse inedite, copii, tineri şi dascăli implicaţi care urmăresc viziunea Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale - Transformăm România prin învăţare!”.

La rândul său, prof. dr. Cristian Cuciurean, inspector şcolar general, a menţionat: „Concursul adresat elevilor a avut ca scop valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive acumulate de unităţile de învăţământ preuniversitar sucevean în derularea proiectelor finanţate prin programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale, stimulând inovaţia şi spiritul de competiţie, iar mulţumirile merg spre toate părţile implicate – copii, profesori, părinţi, organizatori”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele mai bune proiecte europene implementate de şcolile sucevene, laureate la nivel naţional.
 Vizualizări articol: 1562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cele mai bune proiecte europene implementate de şcolile sucevene, laureate la nivel naţional0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei