Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 101 (7102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiecte

Vicepremierul Daniel Suciu, prezent la semnarea unor contracte pentru investiţii de aproape 14 milioane de lei în Suceviţa, Todireşti şi Arbore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vicepremierul Daniel Suciu, a fost prezent, ieri, la semnarea unor contracte în valoare totală de aproape 14 milioane de lei pentru investiţii în comunele Suceviţa, Todireşti şi Arbore. Semnarea contractelor a avut loc la Primăria Suceviţa, în prezenţa directorului Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu. La semnarea contractelor de proiectare şi execuţie a lucrărilor au fost prezenţi senatorii PSD de Suceava, Ioan Stan şi Virginel Iordache, prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, precum şi cei trei primari, Dorin Pânzar – Suceviţa, Vasile Avram – Todireşti şi Vasile Tiperiuc – Arbore. Proiectele din cele trei comune sunt pentru construirea unui centru cultural în Suceviţa, a unei săli de educaţie fizică şcolară la Şcoala cu clasele I-VIII „Luca Arbore” din satul Arbore, precum şi pentru construirea unui centru cultural în localitatea Todireşti. Fondurile pentru cele trei proiecte vor fi alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale, prin CNI.

Vicepremierul Daniel Suciu le-a solicitat primarilor şi constructorilor să respecte termenele de execuţie din contracte, subliniind faptul că Ministerul Dezvoltării Regionale şi CNI vor fi „parteneri corecţi” în privinţa plăţilor.

„Mă bucur foarte mult să fiu aici şi să văd cum trei primari harnici vor primi o mână de ajutor şi îşi vor putea îndeplini unele dintre obiectivele pe care şi le-au dorit. Şi am o rugăminte la cei cu care Compania Naţională de Investiţii va semna contractele. Îi rog din suflet să se încadreze în termenele prevăzute în contract. Ministerul Dezvoltării Regionale şi CNI sunt parteneri corecţi, vom face toate plăţile la timp şi acelaşi lucru îl solicit şi celor cu care lucrăm. Şi-au asumat nişte lucrări şi îi rog să se încadreze în aceste grafice. Iar când scrie în contract că termenul de execuţie şi finalizare este la o dată, acea dată să fie. Şi eu le promit că Ministerul şi Compania îşi vor onora obligaţiile de plată”, a spus vicepremierul Daniel Suciu.

El a arătat că valoarea proiectului de la Suceviţa este de aproape 5,9 milioane de lei, fonduri ce vor fi folosite pentru construcţia unui centru cultural cu o suprafaţă desfăşurată de aproape 2.000 de metri pătraţi, cu sală de spectacole şi anexe, sală de conferinţe, grupuri sanitare şi o terasă deschisă, termenul de execuţie fiind de 24 de luni. Pentru proiectul centrului cultural din Todireşti valoarea alocată este de 2,6 milioane de lei. Noul centru cultural din Todireşti va avea o sală de spectacole cu o capacitate de 250 de locuri, anexe, o sală de conferinţe, un birou administrativ şi o terasă deschisă, iar proiectul include şi dotarea cu mobilier, aparatură multimedia şi sonorizare.

 

Vicepremierul Daniel Suciu s-a declarat încântat de construcţia centrului cultural de la Mănăstirea Putna

Tot prin CNI va fi construită o sală de sport în Arbore, cu o suprafaţă de 415 metri pătraţi, cu două vestiare pentru fete şi două pentru băieţi, un cabinet medical, grupuri sanitare şi un cabinet pentru profesori. Valoarea proiectului este de 1,8 milioane de lei.

După semnarea contractelor, vicepremierul Daniel Suciu a vizitat Mănăstirea Suceviţa, acolo unde prin CNI se realizează lucrări de consolidare-reabilitare termică, precum şi la turnul clopotniţă, la turnul de sud-vest şi la zidul lăcaşului de cult. Tot ieri, ministrul Dezvoltării Regionale a participat la predarea Centrului Cultural Mitropolit „Iacob Putneanul”, de la Mănăstirea Putna, construit de compania General Construct din Suceava.

Daniel Suciu s-a arătat încântat de construcţia acestui centru, printr-un proiect de circa 13,7 milioane de lei, spunând că acesta este singurul centru de restaurare a obiectelor de cult. „E un proiect foarte important. Un centru cultural la o mănăstire, foarte bine făcut şi care încurajează renaşterea a tot ceea ce înseamnă ateliere tradiţionale în această zonă, de altfel renumită pentru cultura şi tradiţiile din Bucovina. Pe lângă faptul că suntem în campanie electorală, mă bucur că putem face şi aceste lucruri, şi la Suceviţa, şi la Mănăstirea Putna. Aici s-au făcut lucrări de foarte bună calitate şi chiar cred că acest Guvern trebuie să facă investiţii şi pentru sufletul românilor, nu doar în infrastructură. Investiţiile în infrastructura sufletului sunt la fel de importante”, a spus Daniel Suciu. De asemenea, el a mai vizitat şi Centrul de recuperare şi îngrijire pentru bătrâni de la Sihăstria Putnei, o investiţie realizată tot prin CNI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vicepremierul Daniel Suciu, prezent la semnarea unor contracte pentru investiţii de aproape 14 milioane de lei în Suceviţa, Todireşti şi Arbore.
 Vizualizări articol: 1935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vicepremierul Daniel Suciu, prezent la semnarea unor contracte pentru investiţii de aproape 14 milioane de lei în Suceviţa, Todireşti şi Arbore5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei