Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 101 (7102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

După minivacanţă

Tone de deşeuri, ridicate de la marginea drumului, pe porţiunea Câmpulung-Mestecăniş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema gunoaielor aruncate la marginea drumurilor naţionale a reapărut în actualitate în perioada de minivacanţă de Paşte şi de 1 Mai. O acţiune de igienizare a lucrătorilor de la Secţia de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc, efectuată ieri, pe DN 17, pe porţiunea de la ieşirea din Câmpulung Moldovenesc şi până pe Mestecăniş, a dus la strângerea a 6 mc de gunoaie. Asta în condiţiile în care acţiunea de strângere a gunoaielor continua ieri după-amiază.

Se ajunge la cantităţi atât de importante de gunoaie în condiţiile în care nu este vorba de deşeuri mărunte aruncate din maşini, ci de saci cu gunoaie menajere abandonaţi la marginea drumului. De altfel, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi au estimat că 75% din gunoiul strâns ieri pare a proveni de la unităţi de cazare turistică care au avut activitate intensă în ultimele zile. Explicaţia ar fi că nu toţi agenţii economici au contracte cu firme de salubrizare, astfel că lasă la o parte bunul-simţ şi scapă de gunoaie cum pot. Iar una dintre soluţiile cele mai la îndemână este debarasarea de gunoi direct din maşină.

Lucrătorii de la districtele şi secţiile de drumuri naţionale din judeţ sunt exasperaţi de cantităţile foarte mari de gunoaie pe care le au de strâns din parcări şi de la marginea drumurilor naţionale. Asta în condiţiile în care se strâng gunoaie de două ori pe săptămână, lunea şi vinerea.
Un calcul la nivel lunar arată cheltuieli de peste 5.000 de lei doar pentru strânsul gunoaielor de pe drumurile naţionale din judeţul Suceava.
Inginerul Nicolae Popovici, responsabilul de relaţii cu presa din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, a declarat recent pentru Monitorul de Suceava: „Este o sumă colosală pe care o cheltuim, lunea strângem gunoaiele care se adună în weekend, iar a doua zi iar avem mizerie, astfel că vinerea facem şi a doua operaţiune de igienizare. Am ajuns ca două zile pe săptămână să strângem gunoaie, în loc să fim drumari, suntem gunoieri”.

Perioada de minivacanţă recentă a acutizat şi mai serios problema gunoaielor aruncate. Este cu atât mai trist că asta se întâmplă pe o porţiune de drum atât de frumoasă (DN 17, zona Mestecăniş), de care trecătorul ar trebui să se bucure fără a lăsa nici măcar o urmă de gunoi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tone de deşeuri, ridicate de la marginea drumului, pe porţiunea Câmpulung-Mestecăniş.
 Vizualizări articol: 1415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tone de deşeuri, ridicate de la marginea drumului, pe porţiunea Câmpulung-Mestecăniş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei