Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 101 (7102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proces la final

Poliţist din Fălticeni, condamnat definitiv pentru măsluirea unui dosar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procesul în care un poliţist judiciarist de la Fălticeni a fost trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni de favorizare a făptuitorului, fals şi uz de fals a ajuns la punctul final, în urma sentinţei Curţii de Apel Suceava. Magistraţii de la instanţa superioară nu au adus foarte multe modificări faţă de ce stabilise Judecătoria Fălticeni.

Poliţistul a fost acuzat că a măsluit un dosar penal, mai exact a retras din „pix” plângerea victimei din dosar.

Andrei Bogdan Burţilă, de la Biroul Judiciar al Poliţiei municipiului Fălticeni, a fost condamnat la un total de 2 ani şi o lună de închisoare, fiind dispusă suspendarea condiţionată sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 3 ani.

El a fost judecat pentru trei fapte de favorizarea făptuitorului, fals intelectual în formă continuată şi uz de fals în formă continuată, cea mai mare condamnare fiind de un an de închisoare.

Dosarul de la care i s-a tras poliţistului condamnarea este unul privind infracţiunea de lovire, în care o femeie a reclamat trei persoane. Printre cei reclamaţi se afla inclusiv soţul femeii, cu care aceasta era în divorţ.

Conform procurorilor, în luna mai a anului 2017 poliţistul a întocmit, datat şi semnat un înscris oficial denumit „Declaraţie de persoană vătămată”, din care reieşea că partea vătămată, femeia, s-a prezentat în faţa sa şi şi-a retras plângerea penală prealabilă formulată împotriva a trei persoane pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe. În realitate, a reieşit din ancheta ulterioară a procurorilor, acea declaraţie nu a fost semnată de victimă, care practic nu şi-a retras plângerea.

„A determinat altă persoană, rudă cu persoana vătămată, să semneze această declaraţie, prin imitarea semnăturii persoanei vătămate. Înscrisul a fost depus la dosarul penal înaintat procurorului cu propunere de clasare ca urmare a retragerii plângerii prealabile, prin fapta comisă fiind împiedicate şi îngreunate cercetările faţă de persoanele împotriva cărora a fost formulată plângerea penală prealabilă”, se arăta la vremea respectivă într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, care l-a trimis în judecată pe poliţist.

Procurorii au mai constatat că pentru a-şi construi o apărare, lucrătorul de poliţie judiciară a mai falsificat şi un înscris denumit „Proces-verbal”, pe care l-a depus la dosarul în care era vizat de cercetări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţist din Fălticeni, condamnat definitiv pentru măsluirea unui dosar.
 Vizualizări articol: 2215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţist din Fălticeni, condamnat definitiv pentru măsluirea unui dosar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei