Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 100 (7101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Dramă

O familie de şase persoane din Vultureşti a petrecut Paştele în hambar, după ce un incendiu le-a distrus casa, în Vinerea Mare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un incendiu izbucnit de la o scăpare de gaze la maşina de gătit a lăsat, în Vinerea Mare, fără casă o familie de gospodari din satul Mereşti, comuna Vultureşti. La locuinţa familiei Bucinschi focul a izbucnit în ziua de 26 aprilie, în jurul orei 16.30. Alertaţi de o vecină, care a telefonat la 112, pompierii s-au deplasat la faţa locului cu trei echipaje din cadrul detaşamentului din Fălticeni, pentru stingerea şi lichidarea incendiului. De asemenea, la casa familiei Bucinschi a mers un echipaj din cadrul Delgaz, care a întrerupt alimentarea cu energie electrică a locuinţei, cât şi un echipaj SMURD cu o ambulanţă B2 pentru acordarea de îngrijiri medicale persoanelor implicate. La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperişul casei şi la bunuri materiale din interior, cu pericol de propagare la întreaga locuinţă şi la o anexă gospodărească.

Potrivit pompierilor, doi dintre membrii familiei, Andrei şi Laura Bucinschi, au primit îngrijiri medicale la faţa locului, iar unul dintre fii, Mihai Alexandru, în vârstă de 19 ani, a suferit arsuri minore la nivelul feţei şi a fost preluat şi transportat la Spitalul Municipal Fălticeni.

Din primele investigaţii a rezultat că incendiul s-a produs din cauza scăpărilor de gaze de la aparatul de gătit, incendiu care s-a propagat în întreaga locuinţă pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, cât şi la acoperişul acesteia, care a ars în totalitate. Au mai ars obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electronice şi electrocasnice, elemente de tâmplărie din PVC etc. Pompierii au salvat restul casei, un adăpost de animale şi bunuri materiale din gospodărie. De asemenea, s-au degradat pereţii locuinţei. Incendiul a fost lichidat la ora 18:45. Prejudiciul estimat de proprietari se ridică la aproximativ 15.000 de lei.

Pompierii au mai comunicat că locuinţa nu era asigurată.

Primarul comunei Vultureşti, Cornel Salamaha, a declarat, ieri, că familia Bucinschi a  refuzat să părăsească gospodăria şi s-a mutat deocamdată într-un hambar, unde a petrecut şi sărbătorile de Paşti. „Am discutat personal cu ei, dar au spus că au animale de care trebuie să aibă grijă şi nu au vrut să se mute. Sunt oameni gospodari, care muncesc mult. Vecinii i-au ajutat, au venit şi cetăţeni din alte localităţi, fiecare cu cea a putut. În seara de Înviere s-a discutat şi la biserică şi s-a stabilit ca cine doreşte să ajute, să meargă personal”, a declarat primarul.

El a mai spus că şi administraţia locală va oferi acestei familii un ajutor de urgenţă de 2.000 de lei, maximum permis de lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O familie de şase persoane din Vultureşti a petrecut Paştele în hambar, după ce un incendiu le-a distrus casa, în Vinerea Mare.
 Vizualizări articol: 1418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O familie de şase persoane din Vultureşti a petrecut Paştele în hambar, după ce un incendiu le-a distrus casa, în Vinerea Mare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei