Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 97 (7098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bătaie de joc

Condamnat cu suspendare după ce a schilodit în bătaie o femeie, nu a achitat victimei nici un leu din despăgubiri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat de etnie romă din Arbore, care a fost judecat și condamnat ca autor principal al unei agresiuni grave, nu a înțeles nimic din clemența de care au dat dovadă judecătorii în cazul său, aplicându-i o pedeapsă cu suspendare. Vasile Fierar nu a achitat obligațiile civile din dosar, respectiv costurile de spitalizare ale victimei, către Spitalul Județean Suceava, precum și daunele civile de 15.000 de lei stabilite de instanță pentru femeia bătută.

În noile condiții, la sesizarea Serviciului de Probațiune Suceava, Judecătoria Rădăuți a decis revocarea beneficiului suspendării executării pedepsei de 1 an și 3 luni de închisoare, stabilite pe numele lui Vasile Fierar, transformând pedeapsa în una cu executare. Decizia Judecătoriei Rădăuți a fost atacată cu apel, astfel că nu este încă definitivă. Practic, rezumând, la aproape șase ani de la o agresiune foarte gravă, autorul nu a făcut încă nici o zi de pușcărie și nici nu a achitat vreun leu din daune și despăgubiri.

 

Femeie schilodită în bătaie și țintuită într-un scaun cu rotile

Pe 20 noiembrie 2013, în contextul unui conflict mai vechi între familiile de romi din Arbore, Maria Cherar, în vârstă de 44 de ani, din Arbore, a fost bătută cu sălbăticie, în propria casă, cu parii, suferind leziuni care au necesitat 54-55 de zile de îngrijiri. După cum atestă clar documentele medico-legale, Maria Cherar a suferit leziuni cumplite, prin agresiune: o dublă fractură la un picior şi multiple răni la ambele braţe. În urma agresiunii femeia a avut nevoie de o complexă intervenţie chirurgicală, în urma căreia în picior i s-a montat o plăcuţă cu şuruburi. Femeia se deplasează și acum în scaun cu rotile.

Dosarul a fost trimis în cele din urmă în instanţă, procesul începând la Judecătoria Rădăuţi.

Vasile Fierar, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi violare de domiciliu, a primit o condamnare la pedeapsa de 1 an şi 3 luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Inculpatului i s-a impus obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Arbore sau al Primăriei oraşului Solca, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Fiul său, Petrică Zlotar, judecat pentru aceleaşi infracţiuni, a fost condamnat la măsura educativă a consemnării la domiciliu la sfârşit de săptămână pe o perioadă de 12 săptămâni.

Cei doi au mai fost obligaţi de Judecătoria Rădăuţi să-i achite femeii daune morale de 15.000 de lei.

 

Exemplu de „așa nu” despre cum se face dreptatea în România

În ciuda acestor pedepse simbolice, măsurile trasate de judecători nu au fost respectate.

Maria Cherar, care nu a primit nici despăgubiri și nici nu i-a văzut pe agresori după gratii, reclamă acum că este presată de vecinul agresor să achite ea costurile spitalizării, pentru ca el să nu ajungă la pușcărie.

Tribunalul Suceava urmează să se pronunțe pe data de 7 mai, definitiv, în cazul hotărârii de executare în regim de detenție a pedepsei închisorii față de Vasile Fierar. 

Trecând peste faptul că în cauză este vorba de două familii problemă din Arbore, certate cu legea, cazul de mai sus este un exemplu cât se poate de negativ despre cum se face dreptatea în România și cât de greu este pedepsit autorul unei infracțiuni grave,  comise cu violență.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnat cu suspendare după ce a schilodit în bătaie o femeie, nu a achitat victimei nici un leu din despăgubiri.
 Vizualizări articol: 2699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Condamnat cu suspendare după ce a schilodit în bătaie o femeie, nu a achitat victimei nici un leu din despăgubiri5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei