Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 95 (7096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Urmăriţi

Şoferi băuţi, prinşi şi încătuşaţi, după ce au sărit garduri în încercarea de a scăpa de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru prinderea unor şoferi băuţi, care au refuzat să dea ochii cu poliţiştii, a fost nevoie de adevărate curse de urmărire peste garduri şi grădini, până ce fugarii au fost ajunşi, imobilizaţi şi încătuşaţi. Pentru unul dintre protagonişti, care avea o alcoolemie mare şi nu deţinea nici permis de conducere, poliţiştii au emis ordonanţă de reţinere în spatele gratiilor.

Primul astfel de caz a fost înregistrat de poliţişti în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, când în jurul orei 03.20 un echipaj de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Suceava a depistat pe bulevardul George Enescu din Suceava un autoturism marca Fiat Punto, care circula dinspre Liceul Sportiv spre zona Curcubeul. Poliţiştii au făcut semnal regulamentar de oprire, moment în care conducătorul auto în cauză a virat brusc dreapta pe strada Aleea Lalelelor, continuându-şi deplasarea până în parcarea din zona Biserici Sf. Trei Ierarhi, unde a oprit autoturismul. În acel moment cel de la volan a părăsit autoturismul şi a fugit, sărind gardul unei proprietăţi, apoi ieşind în strada Aleea Jupiter. El şi-a continuat fuga până în zona garajelor de pe Cartodrom, unde a fost ajuns şi încătuşat de poliţişti. Poliţiştii l-au identificat astfel pe fugar ca fiind un tânăr de 23 de ani, din comuna Moara, care mirosea a alcool. El a refuzat iniţial testarea cu aparatul etilotest, însă ulterior, la Spitalul Judeţean Suceava, a fost de acord să fie testat, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe biologice de sânge. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „conducere sub influenţa alcoolului”.

 

Băut zdravăn, a intrat cu maşina în şanţ şi a fugit apoi de poliţişti

Un al doilea caz de încercare de a se sustrage de la întâlnirea cu poliţiştii a fost înregistrat duminică seara, în comuna Dorneşti, când în jurul orei 21.00 o femeie a sesizat faptul că în şanţul din faţa casei a intrat o autoutilitară, iar şoferul acesteia este băut. Pe strada Luceafărului din localitate a  fost identificată autoutilitara marca Ford Transit, care era intrată cu roata stânga faţă în şanţul din stânga străzii, în acel moment şoferul autoutilitarei fugind prin grădina imobilului spre cătunul de romi, cunoscut sub numele popular „Arcipeni”.

Poliţiştii au plecat în urmărirea acestuia, reuşind ca după o distanţă de 100 de metri să-l ajungă şi să-l imobilizeze pe individ, încătuşându-l. Acesta a fost condus la sediul poliţiei din municipiul Rădăuţi, unde s-a stabilit că este vorba de un bărbat de 30 de ani, din comuna Dorneşti, care nu posedă permis de conducere. Întrucât mirosea puternic a alcool, el a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,30 mg/l alcool în aerul expirat, şi i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a luat legătura cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în urma consultării cu acesta pe numele bărbatului fiind emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis pe numele său pentru comiterea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. Poliţiştii suceveni atrag încă o dată atenţia cu privire la faptul că vor dispune reţinerea şi încarcerarea celor care săvârşesc fapte penale la regimul rutier, în funcţie de gravitatea faptelor, consecinţele produse şi materialul probator administrat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferi băuţi, prinşi şi încătuşaţi, după ce au sărit garduri în încercarea de a scăpa de poliţişti.
 Vizualizări articol: 1470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şoferi băuţi, prinşi şi încătuşaţi, după ce au sărit garduri în încercarea de a scăpa de poliţişti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei