Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 95 (7096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Asistenţă medicală discontinuă

Pediatrii spitalului din Rădăuţi şi-au luat 16 zile de vacanţă, toţi copiii bolnavi fiind dirijaţi spre Spitalul de Urgenţă Suceava, deja supraaglomerat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secţia Pediatrie a Spitalului Municipal Rădăuţi a fost închisă de vineri, 19 aprilie, şi va rămâne închisă până luni, 6 mai a.c.. Toţi copiii bolnavi care se adresează acestei unităţi medicale sunt dirijaţi spre Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” (SJU) Suceava, care deja este supraaglomerat. Managerul spitalului din Rădăuţi, Traian Andronachi, a declarat, ieri, că motivul închiderii secţiei Pediatrie este că cei doi medici pediatri titulari au solicitat concediu în această perioadă, pe motiv de suprasolicitare. Andronachi a spus că în prealabil a făcut solicitări către celelalte spitale şi către medicii de familie cu competenţe în pediatrie pentru a menţine asistenţa medicală la Pediatrie pe durata concediului celor doi medici, dar fără rezultat. El a mai afirmat că şi garda este asigurată, de două ori pe lună, cu ajutorul unui medic de familie cu competenţe în pediatrie din Rădăuţi şi al unui medic din Botoşani. „Dacă punem presiune mai mare pe cei doi medici titulari ai spitalului riscăm să-i pierdem. Am făcut adresă către Serviciul Judeţean de Ambulanţă, DSP şi spitalul din Suceava şi am anunţat închiderea secţiei în perioada 19 aprilie - 6 mai, din motive obiective”, a declarat Traian Andronachi.

De cealaltă parte, managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că închiderea secţiei din Rădăuţi a supraaglomerat secţia de profil a spitalului din Suceava, inclusiv Unitatea de Primiri Urgenţe Pediatrie. „Pentru o febră la copil oamenii sunt nevoiţi să vină de la Rădăuţi la Suceava! Înţelegeam dacă îşi luau liber de vineri, de pe 26 aprilie, până pe 5 mai, dar să plece în concediu mai bine de două săptămâni şi să închidă Pediatria?! Nu-şi fac treaba nici în ambulatoriu, nici în secţie, au externat tot ce aveau şi trimit toate cazurile la Suceava. Noi avem toată disponibilitatea să le rezolvăm, dar şi capacitatea noastră este limitată şi ne pun într-o situaţie delicată. Sâmbătă a fost atât de aglomerat, că a fost nevoie să vină şi medicii din secţie în Urgenţă pentru a face faţă tuturor solicitărilor. Părinţii sunt nemulţumiţi şi pe bună dreptate”, a spus furios Vasile Rîmbu.

 

„Dacă nu sunt în stare să se organizeze pentru a avea un spital util oamenilor (...), să desfiinţeze secţia!”

Managerul SJU a spus că secţia Pediatrie este ocupată la capacitate maximă şi au fost luate paturi şi de la Chirurgie pediatrică şi Neurologie pediatrică, în condiţiile în care într-o perioadă cu atât de multe zile libere, cu risc crescut de accidente, în aceste compartimente trebuie să fie în permanenţă paturi disponibile pentru urgenţe. De asemenea, a spus Rîmbu, de câteva zile a crescut numărul prezentărilor sucevenilor care lucrează în străinătate şi au venit pentru sărbătorile de Paşti acasă, ai căror copii au probleme de sănătate mai uşoare sau chiar serioase. Foarte mulţi dintre aceştia sunt din zona Rădăuţi, ceea ce contribuie, de asemenea, la aglomerarea UPU Pediatrie Suceava.

Totodată, Vasile Rîmbu a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică şi Casei de Asigurări de Sănătate Suceava să ia măsuri „pentru asigurarea continuităţii activităţii medicale nu doar la spitalul din Suceava, ci şi la celelalte unităţi spitaliceşti din judeţ”.

„Nu este prima dată când spitalul din Rădăuţi închide Pediatria. Dacă nu sunt în stare să se organizeze pentru a avea un spital util oamenilor, să anunţe Ministerul Sănătăţii şi să desfiinţeze secţia. DSP să ne lămurească dacă este preocupată şi poate să asigure asistenţa spitalicească pentru oamenii din judeţ, iar Casei de Asigurări de Sănătate îi propunem să taie din cifra de contract a spitalului din Rădăuţi suma corespunzătoare cazurilor pe care le rezolvăm noi, la Suceava, şi să ne dea aceste fonduri. Dacă nu-şi fac treaba, să plătească! Contractul cu CAS este pentru servicii continue, nu cu sincope”, a declarat Vasile Rîmbu. De asemenea, el apreciază că cele două instituţii şi Primăria Rădăuţi nu şi-au arătat eficienţa în asigurarea serviciilor spitaliceşti pediatrice pentru populaţia din Rădăuţi şi împrejurimi.

Menţionăm că secţia Pediatrie a spitalului din Rădăuţi are 30 de paturi şi un rulaj de 150 de pacienţi lunar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pediatrii spitalului din Rădăuţi şi-au luat 16 zile de vacanţă, toţi copiii bolnavi fiind dirijaţi spre Spitalul de Urgenţă Suceava, deja supraaglomerat.
 Vizualizări articol: 3495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Pediatrii spitalului din Rădăuţi şi-au luat 16 zile de vacanţă, toţi copiii bolnavi fiind dirijaţi spre Spitalul de Urgenţă Suceava, deja supraaglomerat1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei