Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 95 (7096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Săptămâna viitoare

Olimpiada Națională de Informatică reunește la Suceava peste 400 de elevi și profesori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Olimpiada Națională de Informatică se va desfășura la Suceava, în perioada 29 aprilie - 4 mai 2019, fiind așteptați 360 de elevi de liceu, însoțiți de 47 de profesori.

Cu 12 elevi participanți, județul nostru se clasează printre cele cu rezultate foarte bune la faza județeană a olimpiadei. Probele se vor desfășura în patru centre de concurs: Colegiul „Spiru Haret”, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Universitatea din Suceava și Colegiul „Petru Rareș”. Pentru etapa naţională a acestei competiții subiectele sunt elaborate de Comisia Centrală a ONI formată din profesori universitari şi profesori de liceu care s-au remarcat prin rezultatele elevilor pe care îi pregătesc și foști olimpici. 
Trebuie precizat faptul că anumite județe au un număr mare de calificați, datorat mediilor ridicate la etapa județeană a olimpiadei de informatică. Este vorba despre județul Vaslui (13 elevi calificați la națională), Cluj (15 elevi), Iași (20  de elevi), Prahova (21 de elevi) și București (93 de elevi).  
Deschiderea festivă a competiției va avea loc marți, 30 aprilie, la ora 18.00, la Universitatea „Ștefan cel Mare”. În următoarele trei zile elevii vor participa, conform regulamentului specific, la două probe practice și o probă de baraj în urma căreia se vor selecta componenții lotului olimpic al României. 
La etapa națională a Olimpiadei de Informatică, probele de concurs, atât la liceu, cât și la gimnaziu, constau în rezolvarea a 3-4 probleme de natură algoritmică. Durata fiecăreia dintre probele de concurs este anunţată în prealabil şi este, de regulă, de 4 ore. Punctajul final al fiecărui concurent se obține prin cumularea punctajelor acordate fiecărei probleme din proba/ probele de concurs. 
Probele de baraj se organizează după încheierea probelor prevăzute în cadrul etapei naționale a olimpiadei, în vederea constituirii lotului naţional lărgit de seniori (liceu).
Vineri, 3 mai 2019, la ora 19.30 se va desfășura premierea elevilor care au obținut cele mai bune rezultate, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.
Competiția este organizată de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și cu sprijinul mai multor licee și colegii din municipiu (Colegiul Național  „Ștefan cel Mare”, Colegiul Național „Petru Rareș”, Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Liceul Teoretic „Filadelfila”, Liceul cu Program Sportiv). 
 Mai multe informații se găsesc pe site-ul olimpiadei https://infosv.ro/ONI2019/.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olimpiada Națională de Informatică reunește la Suceava peste 400 de elevi și profesori.
 Vizualizări articol: 1476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olimpiada Națională de Informatică reunește la Suceava peste 400 de elevi și profesori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei