Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 94 (7095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Simulare

Exerciţiu de intervenţie a pompierilor militari suceveni, în cazul unui accident cu victime multiple

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grav accident de circulaţie, în care au fost implicate un microbuz plin cu oameni şi un autoturism, a reprezentat ,vineri, scenariul unui exerciţiu de intervenţie a angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Exerciţiul a avut drept scop perfecţionarea deprinderii participanţilor în organizarea, conducerea şi executarea intervenţiei operative în cazul unor situaţii de urgenţă cauzate de accidente rutiere grave, cu victime multiple.

Exerciţiul cu tema ”Intervenţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă al comunelor Pojorâta şi Iacobeni, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi celelalte instituţii cu funcţii de sprijin, pentru descarcerarea, efectuarea triajului medical de urgenţă, limitarea şi înlăturarea consecinţelor negative produse ca urmare a unui accident rutier din care au rezultat victime multiple. Punerea în aplicare a ”Planului Roşu de Intervenţie” a avut loc vineri, pe DN 17, în Pasul Mestecăniş. În jurul  orei 11.00, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, participanţii la trafic anunţă faptul că un microbuz a intrat într-un autoturism, iar în eveniment sunt implicate în total 13 victime, 9 din microbuz şi 4 din autoturism. Două dintre victime erau aruncate în afara maşinii, pe carosabil, în stare de inconştienţă. În acelaşi timp condiţiile de intervenţie nu erau dintre cele mai bune, zona fiind acoperită de ceaţă, cu vizibilitate redusă, în vigoare existând şi o atenţionare de  Cod Portocaliu de fenomene meteo-hidrologice periculoase, manifestată prin căderi de precipitaţii masive. În timp ce se acţiona la înlăturarea urmărilor primului eveniment rutier, pentru care fusese aplicat planul roşu de intervenţie, din cauza condiţiilor atmosferice s-a produs şi evenimentul din a doua situaţie tactică, în care o autocisternă ce transporta metanol a ieşit în afara şoselei, din cauza observării cu întârziere a accidentului rutier şi a carosabilului umed. Şoferul a anunţat imediat evenimentul la 112 şi a menţionat faptul că sunt scurgeri de metanol. Intervenţia echipajelor solicitate la faţa locului a fost promptă, urmărindu-se mai ales, în cadrul exerciţiului, modul de cooperare  între reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” şi structurile competente din cadrul Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Urmează ca cei care au competenţe pe linia organizării în teren a acestor acţiuni să facă o evaluare a rezultatelor obţinute în cadrul exerciţiului de vineri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exerciţiu de intervenţie a pompierilor militari suceveni, în cazul unui accident cu victime multiple.
 Vizualizări articol: 1193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Exerciţiu de intervenţie a pompierilor militari suceveni, în cazul unui accident cu victime multiple0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei