Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 93 (7094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Știinţă distractivă

Caravană ştiinţifică cu ateliere şi experimente, organizată pentru elevi, de Institutului Polonez din Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ce este un cablu viu, cum se fac zăpada şi ceaţa artificială sau cum să faci cerneala invizibilă – sunt doar câteva teme despre care copii şi tineri din judeţ au aflat în cadrul atelierelor organizate de Institutul Polonez din Bucureşti, împreună cu partenerii din Bucovina.

De-a lungul atelierelor interactive, educatorii de la Centrul Știinţific Experyment din Gdynia au vorbit, printre altele, despre realizările ştiinţifice ale polonezilor şi ale oamenilor de ştiinţă din alte ţări.

Participanţii la ateliere au cunoscut nu numai secretele anumitor efecte speciale folosite în film şi teatru, ci au aflat, în primul rând, cum au loc multe dintre fenomenele chimice şi naturale. Cei mai tineri participanţi au efectuat, de asemenea, diferite experimente muzicale, în cadrul cărora au aflat cum apare sunetul şi au învăţat să construiască instrumente muzicale simple. Eroii acestor ateliere au fost celebrii compozitori polonezi Fryderyk Chopin şi Stanisław Moniuszko (numit părintele operei naţionale poloneze). Această parte a activităţilor este legată de aniversarea Anului Moniuszko în Polonia, sărbătorit cu ocazia celor 200 de ani de la naşterea celebrului compozitor.

În perioada 15-17 aprilie, educatorii au petrecut câteva zile în România. În cadrul programului anual „Școala Altfel”, aceştia au arătat cele mai interesante laturi ale ştiinţei elevilor din trei sate ale Bucovinei (Soloneţul Nou, Poiana Micului şi Pârteştii de Sus), în zona în care este concentrată cea mai mare minoritate poloneză din România.

„În Polonia, centrele ştiinţifice au devenit în ultimul deceniu atât de populare, încât funcţionează deja în fiecare oraş mare. Acestea îi molipsesc pe copii cu pasiunea pentru ştiinţă, experimente şi gândirea creativă. Totodată, ele ajută la construirea unei societăţi moderne. În România şi Moldova nu există încă astfel de instituţii, chiar dacă sunt persoane care îndeamnă autorităţile la crearea acestora. Sper ca lecţiile cu educatorii polonezi să fie încă o sursă de inspiraţie pentru a investi în educaţia ştiinţifică a copiilor, a tinerilor, dar şi a adulţilor ”, spune Agnieszka Skieterska, directoarea Institutului Polonez, care a iniţiat ciclul de ateliere „Laboratorul fantastic”.

Partenerul evenimentului a fost Uniunea Polonezilor din România.

Institutul Polonez din Bucureşti sprijină constant, de câţiva ani, dezvoltarea educaţiei ştiinţifice în România şi Moldova prin organizarea de ateliere ştiinţifice şi vizite de studiu în Polonia pentru cetăţenii din ambele ţări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caravană ştiinţifică cu ateliere şi experimente, organizată pentru elevi, de Institutului Polonez din Bucureşti.
 Vizualizări articol: 1437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Caravană ştiinţifică cu ateliere şi experimente, organizată pentru elevi, de Institutului Polonez din Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei