Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 92 (7093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Proiecte în valoare de 8,5 milioane de euro implementate de Primăria Adâncata în ultimii opt ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Adâncata a realizat, în ultimii opt ani, investiții care se ridică la suma de 8,5 milioane de euro, atât din fonduri europene și guvernamentale, cât și din bani de la bugetul local. Primarul PNL al comunei Adâncata, Viorel Cucu, a declarat că proiectele implementate de când a preluat conducerea primăriei au fost atât pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, cât și pentru extinderea rețelei de apă și canalizare și construcția unei stații de epurare, pentru dezvoltarea serviciilor medicale, modernizarea căminelor culturale, iar unele dintre cele mai importante investiții au fost făcute pentru modernizarea unităților școlare.

„Am avut ca prioritate dezvoltarea comunei. În cele două mandate de primar, în comuna Adâncata au fost investiții de nu mai puțin de 8,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă sumele pe care primăria le-ar fi colectat din taxe și impozite locale în aproximativ 60 de ani. Și iată că după opt ani de guvernare locală liberală sunt lucruri foarte importante care se văd în comuna Adâncata. Și aici mă refer, printre altele, la drumul care leagă Adâncata de Fetești, drum modernizat pe bani europeni, de asemenea, la modernizarea drumului județean care traversează Siminicea – Fetești și care se leagă cu Adâncata. Apoi avem o investiție în canalizarea din comuna Adâncata. Avem de asemenea modernizarea tuturor școlilor din comună, trei modernizate deja și a patra pe care o modernizăm anul acesta”, a declarat primarul din Adâncata. Astfel, Viorel Cucu a spus că încă din primul său mandat au fost finalizate mai multe proiecte importante pentru comuna Adâncata, făcând referire la refacerea și modernizarea infrastructurii rutiere afectate de inundații, în valoare de 3,9 milioane de lei, construcția de rețele de canalizare și a unei stații de epurare în comuna Adâncata, în sumă de 8,25 milioane de lei, dar și la reabilitarea și extinderea Școlii cu clasele I-VIII din Fetești, în valoare de circa 526.000 de lei, și reabilitarea, modernizarea și înființarea de grupuri sanitare la Școala cu clasele I-IV din Călugăreni, cu valoarea de aproximativ 707.000 de lei.

De altfel, Viorel Cucu a ținut să precizeze că încă de la preluarea primului său mandat de primar investițiile pentru modernizarea școlilor din comună au fost o prioritate. „Dacă astăzi sunt ceea ce sunt, sunt datorită școlii și oamenilor din comuna Adâncata, care m-au ales și au avut încredere în mine. Iar pentru mine prioritatea zero au fost școlile”, a spus Viorel Cucu.

 

În Adâncata a început construcţia unui nou dispensar medical

În același timp, el a precizat că în momentul de față se află în implementare mai multe proiecte finanțate din fonduri guvernamentale, dar și prin Programul Național de Dezvoltare Locală și Compania Națională de Investiții. Viorel Cucu a făcut referire la modernizarea căminului cultural din Adâncata și dotarea acestuia, proiect cu valoarea de 2,14 milioane de lei, dar şi la un proiect de 11 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor de interes local în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Pleşa.

Viorel Cucu a precizat că recent au început lucrările în cadrul unui proiect de 1,6 milioane de lei prin care în Adâncata va fi construit un nou dispensar medical, investiţie care va fi finalizată anul viitor. Cucu a arătat că noul dispensar va avea trei cabinete medicale, două pentru medici de familie şi unul pentru un medic stomatolog. „Asta nu înseamnă că dacă vom construi o nouă clădire vom neglija fostul dispensar, pe care îl vom reabilita şi vom muta dispensarul veterinar, iar restul încăperilor le vom scoate la închiriere”, a declarat primarul din Adâncata.

 

Proiect pentru construcția de trotuare în comuna Adâncata

Viorel Cucu a mai spus că la aceste proiecte se mai adaugă și construcția unei grădinițe cu program  normal în satul Adâncata, cu o valoare de 1,34 milioane de lei, extinderea și reabilitarea Școlii Gimnaziale „Ioan Băncescu” din Adâncata – 2,169 milioane de lei, construcția unui pod în Adâncata – 1,084 milioane de lei, reabilitarea și construcția unei anexe la Școala cu clasele I-IV din Adâncata, dar și modernizarea parcului din comuna Adâncata – aproximativ 445.000 de lei. Viorel Cucu a spus că prin CNI urmează să se construiască un nou cămin cultural în satul Călugăreni, iar din fonduri proprii ale primăriei se realizează un proiect pentru modernizarea iluminatului public din Adâncata. El a amintit că tot din fonduri proprii au fost realizate lucrări pentru modernizarea vestiarelor de la baza sportivă din comună, dar și pentru modernizarea anexelor primăriei. Viorel Cucu a spus că pentru viitor are în vedere promovarea a două proiecte importante pentru comună, și anume construcția de trotuare și șanţuri de la intrarea în comună și până la Călugăreni, precum și un proiect pentru modernizarea clădirii primăriei. Nu în ultimul rând, primarul din Adâncata a spus că una din principalele probleme ale comunei este proiectul „Utilități și mediu”, început în perioada guvernării PSD, pentru care primăria trebuie să plătească anual în jur de 50.000 de euro, bani care ar fi putut fi folosiți la alte proiecte de dezvoltare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiecte în valoare de 8,5 milioane de euro implementate de Primăria Adâncata în ultimii opt ani.
 Vizualizări articol: 5090 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Proiecte în valoare de 8,5 milioane de euro implementate de Primăria Adâncata în ultimii opt ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei